De Uiterwaardenstraat is raar, en ‘t uitzicht lelijk

Sommige advertenties voor woningen op Funda.nl zijn briljant, maar in dit geval overdrijft de makelaar een tikkie… Mooi huis, prima buurt, maar dat uitzicht op het park, hoe ziet het er werkelijk uit?

De Uiterwaardenstraat is een Amsterdamse straat met veel historie, gelegen in de rustige Rivierenbuurt. Het hoogtepunt van het jaar is de twee weken Parade op het Martin Luther Kingpark, voor de rest gebeurt er niet veel. Oja, het is er zo blank dat nog steeds meer dan 20% op de VVD stemt.

Maar nu komt het: Uiterwaardenstraat nummer 5 staat te koop. De tweede en derde etage samen voor het lieve sommetje van 365.000 euro, met prachtig uitzicht op het gerenoveerde Martin Luther Kingpark!

Ja ja als je heel ver uit het raam hangt, dan kan je rechts nog net een paar bomen van het park zien. Klik ook hier voor deze prachtige promo-foto! Waarschijnlijk heeft een acrobaat ‘m gemaakt, maar dat terzijde…..

.

.

.

Het werkelijke uitzicht (klik hier voor een grote foto vanaf begane grond), recht vooruit voor de deur, is echter een voormalig plantsoentje, waar al een paar jaar uitsluitend een plak asfalt ligt. Op dit asfalt kunnen en worden dagelijks ongeveer 200 auto’s geparkeerd. Mooi uitzicht! Vanaf 20.00 uur staat het asfalt lekker vol. Gezellig ook trouwens al die startende auto’s vol met forenzen die ‘s ochtends vroeg naar hun werk gaan.

Ik heb ook even een filmpje gemaakt met mijn mobiel voor de potentiële kopers en voor de non-believers onder u. Kijk het kortje filmpje even en u hoeft niet meer langs te komen. Laat maar zitten. Alle moeite voor niets.

Opportunisme van de makelaar/verkoper, of gewoon keiharde leugens? Leugens dat zijn het, grote leugens! Iedereen die het pandje komt bezichtigen moet wel meteen afhaken, want wat wordt er nog meer voorgelogen? Zijn er verborgen gebreken, je weet het niet, maar je vertrouwt zo’n makelaar toch niet meer. Ben benieuwd of het pandje wordt verkocht, en ook natuurlijk ook voor hoeveel geld.

Lees ook:Gefeliciteerd: u koopt het lelijkste uitzicht van Amsterdam
Lees ook:WK Voetbal: Chinezen meer humor dan Duitsers
Lees ook:Filmpje: de kredietcrisis voor dummies
Lees ook:Guus Kouwenhoven de leukste thuis in Liberia
Lees ook:Horecaroem mag best wat kosten: ruim 15 miljoen

4 reacties op “De Uiterwaardenstraat is raar, en ‘t uitzicht lelijk

 1. jan-willem

  “Binnen no-time staat u in de natuur, van het Martin Luther Kingpark” Da’s toch die grote zandbak?”

  enniewees, als dat huis 365 doet, dan zijn er een hoop scheefwoners in de Riverside hood

    /   Beantwoorden  / 
 2. mathijs

  Kan iemand mij eens uitleggen waarom makelaars dit toch altijd doen? Ik heb een paar jaar huizen gezocht in Friesland. Vaak kwam je dan na een uur rijden aan en bleek het boerderijtje pal aan een drukke weg te liggen. Een weg die slim net buiten de foto was gehouden. Idem fabriek, parkeerplaats voor bussen of het plaatstelijke voetbalveld. (doen ze ook in West-Friesland (N-H)dit oude stationnetje van Wijdenes (http://www.zoekallehuizen.nl/objectlink.php?id=84443) lijkt fraai, maar ligt zo ongeveer op de middenstip van het voetbalveld)
  Wat denken die makelaars? Dat iemand die de moeite neemt om het huis te bezichtigen denkt: “Tja, die snelweg/ parkeerplaats/ sportveld, stond niet op de foto, dus ik koop het huis toch maar? Welke makelaar vetelt mij de economische logica?

    /   Beantwoorden  / 
 3. henk

  De muizenplaag hier zal ook wel niet genoemd worden door Funda. De grote pre van deze buurt is natuurlijk wel dat de bizniz-reporters er vlak bij wonen. Maar dat je vrienden wordt met de buurtgenoten is natuurlijk ook niet gegarandeerd.
  Volgens mij is de logica dat als je eenmaal ergens naar toe gelokt bent, je te bewerken bent door de makelaar en je je over die ongemakken heen zet. Denk ik hoor. Er moet een logica zijn. Van het rijtjeshuis van mijn ouders maakte de makelaar groothoeklensfoto’s waardoor de huiskamer op een balzaal leek.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Herman

  hahahaha, briljant verhaal Jip! was je zelf kijker?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.