Mi Amigo: De vriendendienst van John de Mol


John de Mol helpt zijn oude kameraden van Telefonica uit Madrid aan een paar honderd miljoen euro door het kopen van een belang in Endemol. De koers van de pretfabriek staat nu op 20 euro.

 

Zoals de vaste lezers van dit blog al weten volg ik het aandeel Endemol al langere tijd nauwgezet. Ik heb er zelfs al flink wat geld mee verdiend.

Momenteel heb ik ze niet in bezit en dat heb ik niet erg handig gedaan, want de mediaman van het jaar 2005 heeft de koers van Endemol flink laten oplopen. Vrijdag werd precies de koers van 20 euro aangetikt. Aan het begin van het jaar stond Endemol nog op 10 euro.

 Ome John krijgt wel de handen op elkaar bij Telefonica. De beurswaarde is de afgelopen maanden, door zijn aankopen, opgelopen naar 2,5 miljard euro vrijdag bij het slot van de handel.

Daar waar eerst werd gesproken over 2 miljard euro als overnamesom, zal dat nu meer richting de 3 miljard euro gaan. Telefonica heeft overigens ooit 12 miljard gulden, 5,2 miljard euro betaald. Uitsluitend in aandelen Telefonica overigens.

De Mol / Talpa Capital / Cyrte is gelukkig niet filantropisch bezig, dat zou zonde zijn. Wil je een fonds als overnemende partij van de beurs kunnen halen dan heb je meer dan 95% van de aandelen nodig. De Mol heeft ruim 5%, dus een eventuele gegadigde zal met de superbeleggers uit Naarden om de tafel moeten.

Met een gemiddelde aankoopprijs van rond de 15 euro per aandeel, en mogelijk een opbrengst van 25 euro per stuk (mijn inschatting), zijn de ruim 6 miljoen aandelen toch snel goed voor een winst van 60 miljoen euro.

Briljant, Chapeau!

 

Lees ook ons verhaal van 17 oktober:

John de Mol ramt de koers van Endemol naar beneden 

 

Lees ook van Dow Jones Nieuwsdienst:

Endemol koopt Endemol Frankrijk van Telefonica

 

en op nrc.nl

De Mol koopt 5 procent Endemol 

 

Lees ook:Kom maar door John, ik heb de Endemolletjes binnen
Lees ook:John de Mol ramt de koers van Endemol naar beneden
Lees ook:Heeft John de Mol de aandelen Endemol al in bezit?
Lees ook:Aandelen Endemol: godverdegodver, ik heb ze niet
Lees ook:Endemol: Een tegen 100 groot succes in Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.