Bear-share: hoe je echt kon verdienen aan Knut

Knut börse beurs aandeel aktie share stockGekkenhuis op de Berlijns-Bremense beurs deze week, toen het aandeel van de Berlijnse dierentuin steeg naar bijna vijfduizend euro. Eigenlijk mochten we het  van de directeur van de Zoölogischer Garten niet verder vertellen, maar voor een paar tientjes kon je er echt rijk mee worden.

Na een korte maar hevige opleving staat het aandeel in de Berliner Zoo nu weer op 2600 euro, niet ver van de koers van voor de ijsbeertje-Knut-hype. Vrijdag verdampte weer 1180 euro van de waarde van het aandeel, dat veelal in bezit is van de Berlijnse elite.

Er is echter nog een tweede dierentuinaandeel dat genoteerd staat aan de beurs, en dat nog wel in de lift zit. Dit aandeel (Zoölogischer Garten zonder het later bijgebouwde aquarium) bleef eerst achter bij zijn vaker verhandelde broertje. Toen je voor het gewone aandeel nog tienduizend ouderwetse marken neer moest tellen, kon je het aquariumloze aandeel voor een lousy 2000 euro kopen.

Wie dat gedaan heeft, kon snel cashen. Voor een lousy 38,50 euro is dit aandeel namelijk te converteren naar een 'inclusief-aquarium'-aandeel. Dat zijn weinig kosten voor een koersstijging van drieduizend euro. Maar helaas is het voor dat trucje nu dus te laat. Het is wachten op de volgende dierenbeschermer die Duitsland tegen het zere been schopt…

Lees ook:Mi Amigo: De vriendendienst van John de Mol
Lees ook:Ajax verliest ruim 13 miljoen euro aan beurswaarde
Lees ook:42% rendement op aandelen TomTom
Lees ook:Hollandse wapenhandel in 2005 verdubbeld
Lees ook:Aandelen Endemol: godverdegodver, ik heb ze niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.