Arbeidsvitaminen von deutscher Art – video

Mogen we in Nederland in de schaarse fabrieken nog dagelijks graag meezingen met 'Koos Werkeloos' van het Klein Orkest, in Duitsland wordt in de muziek al jaren daadwerkelijk de vreugde bezongen die werken brengt. Deze traditie is nieuw leven ingeblazen.

 

En warempel: het gaat goed in Duitsland. De oudere lezers kennen ongetwijfeld nog de groep Geier Sturzflug, uit de hoogtijdagen van de Neue Welle. "Nu spugen we weer in de handen en helpen het Bruto Nationaal Product omhoog."

 

Nu was dit een grappig, maar ietwat cynisch commentaar op de werklust van de Duitsers. Kijk maar naar onderstaande video van dezelfde band, met de veelzeggende titel 'Arbeitslos'.

En anno 2007? De Kaiser Chiefs hebben niet zoveel zin in werken. Dit is 'Retirement'. Let op de tekst, dies geinig. Hebben de Kaiser Chiefs wel vaker last van.

In Duitsland denken ze daar anders over. Wir Sind Helden (een populaire groep in Duitsland met een populair groepje aanhangers in Nederland) weet wat doorwerken is. De zangeres en de drummer kregen eind vorig jaar hun eerste kind, maar leverden dit voorjaar een nieuw album af. De nanny gaat nu mee in de tourbus. En daarom zingen ze -moe- een kleine ode aan de arbeid. Het is het openingsnummer van de plaat Soundso: 'Ode an die Arbeit'.

Meer muziek: 
Zanger Nigeriaanse fraudehit in Amsterdam opgepakt – video
Drugsoorlog met soundtrack in Brazilië (2)
Kerstspecial 3: Muziekklassieker Warm Leatherette

Lees ook:Drugsoorlog met soundtrack in Brazilië (2)
Lees ook:Soefi sells: mystische gospel wordt commercieel
Lees ook:ANP: Hoogervorst gaat in verdovende middelen
Lees ook:Nederland wil parttime werken
Lees ook:Hollandse wapenhandel in 2005 verdubbeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.