42% rendement op aandelen TomTom

TomTom Als een goed belegger zit ik zelfs op Tweede Kerstdag te kijken of er nog ergens geld valt te verdienen. Ik zit te denken om 1.000 aandelen TomTom te kopen voor 6,25 euro en dan 10 callopties (uitoefenprijs 6 euro in juni 2011) te schrijven voor 2,10 euro. Het lijkt gratis geld: 42% winst in 1,5 jaar. Als er niets gebeurt…

 

 

TomTom was een van de pareltjes van de Amsterdamse beurs. Onder invloed van de gekte voor de kredietcrisis steeg het aandeel naar boven de 60 euro. Nog nooit een bestuursvoorzitter zo zenuwachtig gezien op Beursplein 5 bij een beursintroductie als CEO Harald Goddijn. De familie Goddijn lachte zich rot om de waarderingen. Harold ging als rijk man en knaldronken van de sterke drank de deur uit na de officiële plichtplegingen bij Euronext.

Maar nu hebben we een hele andere situatie. Het bedrijf ging bijna kapot in 2009 op de overname van Tele Atlas. Na een herfinanciering is er weer een gezond bedrijf en na een dieptepunt van 3 euro staat het aandeel nu zelfs al weer boven de 6 euro. Wat de beurswaarde op bijna 1 miljard euro zet.

Wat ik echt belangrijk vind: iedereen met een TomTom is tevreden, terwijl iedereen met een Garmin of een anderzinds-apparaat loopt te zeuren. “M’n TomTom doet het kut”. “Maar je hebt helemaal geen TomTom”, antwoord ik dan over het algemeen. “Ja je hebt gelijk, TomTom is beter, maar die was wat duurder.” Zelfs mijn gepensioneerde ouders zijn tevreden met hun TomTom: “Wat een uitvinding”.

Ook word ik tegenwoordig zelf altijd wakker met Edwin Evers op Radio 538. Ze hebben het daar bij de filemeldingen niet meer over kilometers file, maar over extra reistijd, handig! Alle informatie wordt volledig gebaseerd op HD-traffic van TomTom. Ik geloof er wel in. TomTom lijkt me een goed bedrijf.

Daarbij heeft Tomtom onlangs nog gezegd dat de verwachtingen voor 2009, een omzet van 1,4 tot 1,6 miljard, ondanks de crisis gewoon blijven staan.

Nu komt mijn plan voor een belegging in het aandeel TomTom, welke ik graag aan u wil voorleggen, de gegevens komen van alex.nl:

-Ik koop 1.000 aandelen à 6,25 euro, plus kosten = 6.300

-Ik verkoop 10 call-opties 6 euro juni 2011 à 2,10, minus kosten = 2.070

Netto-investering: 4.230

Als er niets met TomTom gebeurt, de koers komt niet onder de 6 euro of als TomTom het geweldig doet en de koers vliegt omhoog, waardoor mijn aandelen eerder worden opgevraagd voor 1.000 x 6 euro = 6.000 euro, dan ben ik toch de koning? 

Winst: 1.770 euro, netto, op een investering van 4.230 euro = 42%, in maximaal 1,5 jaar. Heerlijk!

Ik hou dan nog niet eens rekening met een eventueel dividend, terwijl de winst-consensus toch echt ligt op 0,64 euro per aandeel in 2010.

Bij een koersdaling tot 4,20 euro draai ik quitte, het risico is dus beperkt.

Hebben we hier een deal? Werkt de optiebeurs nog wel efficient?

 

Update van mijn vriend Sarge:

zeker een leuke affaire..
waarschijnlijk is ie nog mooier als je elke maand de 7-call verkoopt..denk dat je dan binnen een paar maanden zo’n 35% maakt !!!

Lees ook:Niet te doen dat daghandelen in aandelen Endemol
Lees ook:Aandelen Endemol: godverdegodver, ik heb ze niet
Lees ook:Bear-share: hoe je echt kon verdienen aan Knut
Lees ook:Mi Amigo: De vriendendienst van John de Mol
Lees ook:John de Mol ramt de koers van Endemol naar beneden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.