Helft Nederlanders onbekend met organisatiedoelen

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers is niet goed op de hoogte van de organisatiedoelen -en strategie van het bedrijf waar zij werken. Zo blijkt uit een recent onderzoek van vacaturesite StepStone. Best opvallend, vooral in deze crisistijden, waar baanbehoud een groot goed is. De vraag is nu: ligt de oorzaak van die onwetendheid bij de werknemer zelf, of communiceert de organisatie te weinig?

Kijkend naar de organisatie waarin ik zelf werk, denk ik dat zowel de werknemer als de organisatie als schuldigen zijn aan te wijzen. Ik zal uitleggen waarom.

Slechte communicatie van bovenaf

Allereerst merk ik dat de directie van het bedrijf waar ik werk, te weinig communiceert richting ons als medewerkers. Van ons wordt verwacht dat we ons 100% inzetten voor de bedrijfsdoelen. Maar hoe kunnen we dat doen als we niet eens goed weten wat die doelen zijn? En hoe kunnen we bijsturen als we tussentijds niet op de hoogte gebracht worden van de stand van zaken? Als je het mij vraagt, zou het management veel meer en beter naar buiten – lees: naar het personeel – mogen communiceren waar we voor staan en waar we voor gaan.

Eigen betrokkenheid

Natuurlijk zie ik in mijn omgeving dat de werknemers op hun beurt niet altijd even geïnteresseerd zijn in de bedrijfsdoelen. Ieder doet zijn werk, en daarmee basta. Als wij als hardwerkende medewerkers nu eens wat meer informatie zouden gaan halen bij het management, voelen we ons vast en zeker ook meer betrokken. En dat maakt het werk ook een stuk leuker. Want zeg nou zelf: werken voor een hoger doel is toch veel leuker dan stoïcijns je werk uitvoeren?

Over StepStone

StepStone één van de meest succesvolle vacaturesites in Europa op het moment. Je vindt er onder andere vacatures in Groningen, Den Haag, Haarlem, Eindhoven en Amsterdam. Wil je meer weten over StepStone of vacatures per regio bekijken? Neem dan eens een kijkje op hun website of lees het bericht over hoe goed Nederlandse werknemers hun organisatie kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.