Categorie: "De media"

Vincent Everts heeft het wel gezien op Bakkum: te koop schattig huisje

Sinds twee weken staat de het ‘schattige huisje en de caravan’ van gadgets-goeroe Vincent Evers op camping Bakkum te koop. Voor 4000 euro met tweedehands Segway voor de deur. Everts heeft ooit de iPhone getest op Bakkum, hilarisch. Lees verder voor het verhaal en voor de foto’s van het huisje.

 

Niemand wil meer factchecken

Het speciale vak feiten checken op de School voor de Journalistiek in Tilburg mag landelijk media-aandacht trekken, het is allesbehalve populair onder studenten. Niemand wil meer intomartonderzoekjes nabellen.

Is steun aan de krant steun aan de journalistiek?

Het beroep krantenjournalist heeft het aanzien van het beroep tweedehands autoverkoper, en dat is er de afgelopen vijf jaar niet beter op geworden, zo blijkt uit Brits onderzoek. Door wegzakkende kwaliteit vanwege knellende budgetten voor onderzoeksjournalistiek en door een slecht werkend zelfregulerend orgaan.

Napapegaaien over napapegaaien

Laten we het ironisch noemen, want cynisch zijn we al genoeg: de grote kwaliteitskranten schrijven kritiekloos de onderzoeksresultaten over van een studie naar ‘voorverpakt nieuws’. Terwijl dat overpennen nu juist is wat de onderzoekers aan de kaak stellen.

Superrijken duiken op kranten

Hebben kranten geen toekomst meer? Wellicht toch wel, want voor menig superrijke is het een middel om meer respect af te dwingen en serieus genomen te worden. Zo wilde Rupert Murdoch graag de Wall Street Journal hebben, vermoedelijk meer voor het prestige dan de winstmarge.

 

Geef de Popprijs maar eens aan Andre Rieu

Als de Nederlandse popwereld zich komend weekend weer onderdompelt in drie dagen Groningse gezelligheid, met als slagroom op de taart het fantastische Eurosonic-festival, is het voorspellen van de winnaar van de Popprijs het belangrijkste gezelschapsspel. Hoewel dit blog op voorhand niet pro-Limbabwe is, breken we graag een lans voor Andre Rieu.

Knakkende carrière bij NRC Handelsblad

Het nummer van Quote met daarin het verhaal over geknakte carrières wordt vandaag uit de schappen gehaald. Hopelijk voor Frank Vermeulen, chef van de politieke redactie van NRC Handelsblad, heeft hij de handige tips reeds tot zich genomen.