Topvideo: Bill O’Reilly (Fox) vs Jon Stewart (Daily Show)

Een redelijk resepectvolle maar harde clash, en zeer geestig. Bill O’Reilly, presentator en commentator van het gevreesde Fox News heeft Jon Stewart van de Daily Show te gast.

Fox heeft het hele, onverknipte interview online staan en het is drie kwartier van groot vermaak en een must see voor Amerika-watchers en journalisten. Opvallend is de enorm professionele ‘snappy’ –heid van beiden, ook mede omdat met name het eerste deel goed lijkt voorbereid. O’Reilly tegen Stewart: ‘Dat is best een slimme opmerking, is dat van je zelf of van een van je veertig “pinhead” tekstschrijvers.’

Mooi is ook de discussie die O’ Reilly aanzwengelt over het uit de context trekken van opmerkingen om in geestige filmpjes iemand af te branden, zoals de Daily Show. Stewart ontkent daarmee zaken uit context te trekken. O’Reilly’s opmerkingen worden overtroffen door de vlijmscherpe analyse van Stewart van de narratieve die Fox News in de dag legt en zo zorgt voor een een alles verpletterende ‘cyclonic, perpetual emotion machine’ die niet zelden niets meer met de realiteit te maken heeft. Wat eigenlijk, vindt ook Stewart, heel knap is.

Lees ook:Filmpje: Daily show vernedert CNBC
Lees ook:Handig leeslijstje voor Amerikaanse kranten
Lees ook:Syrië als Ruslands springplank in koude oorlog
Lees ook:Bernie Madoff onschuldig? Het einde van de onschuldpresumptie
Lees ook:Hoffmann maakte fout die het zei te voorkomen

Eén reactie op “Topvideo: Bill O’Reilly (Fox) vs Jon Stewart (Daily Show)

  1. Annmarie S. Hewitt

    Memphisto, Zo te zien ben je aan het stuiptrekken. De vraag is nu, durf je het muurtje waar je tegenaanloopt te verwijderen? met vriendelijke groeten Pindar Helaas, Pindar, dat ‘muurtje’, zoals jij het noemt, blijft. Dat heet mijn gezond sceptisme. En, zoals ik al eerder zei: er zijn genoeg rotte appels. Gelukkig heb ik geen bijgeloof nodig om dat te verklaren. Want reptielen, aliens, ruimteschepen, holle aarde, enzovoort, zie ik als bijgeloof. Broodnodig om te ‘begrijpen’ wat er gaande is. De mens kan veel, maar niet dat. Simpelweg al omdat ze voor haar voedsel afhankelijk is van de aarde. Mensen kunnen verkrachten wat ze willen; het gros zal er nooit of te nimmer aan toegeven. En dit gros zit óók op hoge posities. Jullie moeten gewoon niet teveel alles aan elkaar willen linken, want dat levert uiteindelijk enkel maar kromme redenaties op. Voorlopig lees ik het maar aldus: alles is een inside-job, volgens jullie normen, want de hele wereld werkt [onbewust] mee aan de vorming van een NWO. En dat verwijs ik dus gevoeglijk naar de prullenmand. Slaap lekker; tegende tijd dat jullie [onbewust] een nieuwe wereldorde hebben geschapen, heb ik [bewust] mijn eigen dromen gerealiseerd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.