Tegenvallende fraude van John Deuss


Een reputatie gesneuveld. Blijkt de gevierde antiheld John Deuss middelpunt van zo’n ordinaire btw-carrousel. De man die omringd door modellen vanuit zijn villa in Bermuda, of liever nog vanuit zijn Gulfstream privéjet, volle olietankers de wereld over joeg naar verboden gebieden.

 

 

Die olietankers maakte hij de Russen afhandig en met de de opbrengst begon hij zijn eigen offshore-bank. Kijk, dat is een verhaal.

De btw-carrousel daarentegen is een verveling opwekkende vorm van fraude en bepaald geen rocketscience. In Groot-Brittanië komt het zoveel voor dat de btw-opbrengst is
gedaald terwijl de economie is gegroeid, en in Nederland im- en exporteert ondertussen elk woonwagenkamp CPU’s en SIM-kaarten uit en naar België. Zzzaai meneer Deuss.

Een zus van Deuss, Marina, is gearresteerd voor verhoor in verband met de fraude, waarvoor in Engeland en Nederland huiszoekingen zijn verricht. FCIB, de bank van Deuss, zou spil zijn in een btw-carrousel van miljarden euro's.

Illustraties © Sebe Emmelot

Update 10-5-2008: Geen kredietcrisis bij bank van John Deuss (plus nieuwe foto’s!)
John Deuss’ CIA-spoken uit het verleden
De Gooise verstoteling (pdf)
Sluiten Deuss' bank was ‘hamerslag’ voor frauders

Update 14-10: Miljardair Deuss gevonden en opgepakt op Bermuda
Update 9-10: Arrestatiebevel tegen oliehandelaar John Deuss

Meer fraude:
John Deuss blijft olievelden verkopen
Deuss in de Volkskrant, pdf
Moody’s pakt oliehandelaar John Deuss aan
Smokkelschip Noord-Korea – Hezbollah gaat vrij uit
Trafigura veroordeeld voor olie-voor-voedselfraude

Lees ook:John Deuss in beroep tegen uitlevering
Lees ook:John Deuss verliest beroep tegen arrestatie
Lees ook:Bank van John Deuss brengt Centrale Bank Antillen in het nauw
Lees ook:Ook Nederlanders bankierden bij Deuss
Lees ook:Gevangen John Deuss casht BCB voorlopig niet

2 reacties op “Tegenvallende fraude van John Deuss

 1. Kees

  Sinds ik een beetje dom ben: wat heb je aan in- en export van SIMkaartjes van en naar België? Kunt u mij daar iets meer van vertellen, ik kan ook nog wel wat dubbeltjes gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. henk

  Dit hieronder heb ik daarover een keer voor Nieuwe Revu geschreven. Maar als je het echt wil toepassen, dan weet ik er te weinig van. Hoe het precies gaat moet je zelf even uitzoeken. Maar het is simpel, werd me verzekerd.

  Bedrijf A verkoopt goederen aan bedrijf B in een ander EU-land. Dan geldt het ‘nultarief’, en hoeft geen BTW te worden gerekend. Toch gebeurt dat wel. De BTW wordt in het ene land niet afgedragen, maar in het andere land wel geclaimd bij de belastingdienst. Een bekende affaire is die rond computeronderdelengroothandel Copaco in Eindhoven. Sven in België bestelde computerchips bij Copaco. Copaco kocht die chips van Bert zijn Nederlandse bedrijf. Bert en Sven kenden elkaar en de chips werden nooit fysiek verscheept. Sven droeg geen BTW af, maar Copaco claimde die wel bij de belasting.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.