De nieuwe Quote 500: crisis bij sommigen, maar rijken toch rijker

Enkele superrijken die veel vermogen hadden in aandelen gaan er aanzienlijk op achteruit. Maar toch zijn door een tiental nieuwe namen en een fikse ophoging van de schatting van het vermogen van de Brenninkmeijers de totale 500 rijker geworden.

 

Op de peildatum van de Quote500 bezaten de rijkste Nederlanders samen ruim €145 miljard (+6,1%). Maar enkele hele rijken, zoals Charlene de Carvalho-Heineken, Ralph Sonneberg en de mannen en vrouw achter TomTom leveren flink in.

In een toelichting op het slagveld in de Quote500 zegt hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum dat het grootste bloedbad zich pas in de lijst van volgend jaar zal voltrekken, omdat de peildatum 1 augustus is. Voor enkele grootaandeelhouders is die vanwege de kredietcrisis verplaatst naar 1 oktober.

Nieuwe namen in de lijst zijn tabakshandelaar John Bredenkamp en de Nederlander van Turkse afkomst Celal Oruç, oprichter van Ortel. Ook de ‘gemeentelijst', een lijst van de rijkste per gemeente, bevat een hoop nieuwe namen.

Meer 500:

Lees ook:De 100 rijkste families van België: bierbrouwers op 1
Lees ook:Gelt Dekker en Kooistra rijkste homo’s
Lees ook:De 100 rijkste van België zijn armer geworden in 2008
Lees ook:Nieuw in de komende Quote 500: John Bredenkamp
Lees ook:Nieuwe rijkenkaart van rijkste per gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.