Marcel Kaatee geeft Fred Teeven veeg uit de pan

Marcel Kaatee is volgens justitie de financiële man van Willem Holleeder. Volgens Marcel Kaatee is Marcel Kaatee onschuldig, en hij maakte in hoger beroep vandaag een opmerkelijk punt. Hij verhoorde Fred Teeven, die geen antwoord had op de beschuldiging dat met de verklaringen van Thomas van der Bijl is geknoeid.

VVD-Kamerlid Teeven was zaaksofficier in het Kolbak-onderzoek, voor hij in 2006 naar Den Haag vertrok. In de behandeling van het hoger beroep wordt hij gehoord, om na te gaan of hij als officier niet allerlei toezeggingen heeft gedaan om verklaringen tegen Holleeder binnen te halen.

Gokhalleneigenaar Kaatee wordt in het Holleeder-onderzoek aangeduid als het boekhoudkundige brein, maar is door de rechtbank alleen veroordeeld voor witwassen. Tegen die uitspraak gaat hij in beroep. Hij verhoorde zelf Teeven, nadat de Holleeder-verdediging hem uren naar details vroeg over de afspraken met de anonieme bedreigde getuigen Maria Houtman, Thomas van der Bijl zaliger en de nog echt naamloze getuige C.

Rechercheurs stelden een verklaring op waarin Van der Bijl beschuldigingen deed over de betrokkenheid van Katee. Die wist volgens het proces-verbaal alles van de afpersingen van Holleeder. Maar nu voor het hoger beroep de bandopnamen van het verhoor zijn uitgewerkt, blijkt dat Van der Bijl juist een ontlastende verklaring over Kaatee aflegde.

Kaatee nam er de tijd voor. Wie bepaalt of een gesprek wordt opgenomen. Weet de verhoorde ervan? Wie leest dat verslag? U zult dat verslag zorgvuldig gelezen hebben?

Teeven antwoordde dat hij zich kon voorstellen dat hij ervan wist. En ja, hij had het proces-verbaal zorgvuldig gelezen.

Daar wilde Kaatee hem hebben. Want de bandopnamen vertellen volgens hem een ander verhaal dan dat ene zinnetje in het pv. Te vinden op pagina 24 (pdf) van het stuk. ,,Marcel Kaatee weet van al zijn zaken af.”

De bandopname van het gesprek met Van der Bijl, waarbij Teeven de vragen stelde,  was volgens Kaatee anders:

„Hij kan niet eens op mijn naam komen, en daarna zegt hij dat ik niets van de criminele zaken afweet. Waarom is deze niet onbelangrijke toevoeging, ontlastende informatie, uit het verslag gehouden?” Teeven bleef het antwoord schuldig.

Teeven vroeg niet door. Kaatee: ,,Waarom niet? U begon meteen naar die meneer Schipper te vragen. U weet toch nog wel wat u mij vroeg?” Nee, antwoordde Teeven. Het ,,zal best zo gezegd zijn, maar deze banden zijn toen niet uitgewerkt.”

Vrijdag gaat het verhoor verder, vanaf half tien in de Bunker.

Lees ook:Getuige tegen Holleeder geliquideerd
Lees ook:Kouwenhovens advocaat: onderzoek prutswerk
Lees ook:Vernietigende vrijspraak voor Mr. Gus Kouwenhoven
Lees ook:8 jaar cel voor moordaanslag op Kooistra’s neef
Lees ook:Willem Holleeder zou Dirk Scheringa afpersen

3 reacties op “Marcel Kaatee geeft Fred Teeven veeg uit de pan

 1. priscilla jourdan

  Top artikel!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Marcel Kaatee

  U was kennelijk een van de weinige journalisten die tot het einde zijn gebleven. Hulde daarvoor.

  Overigens werkt de verwijzing naar het Pdf-bestand (pagina 24) niet en “U weet toch nog wel wat u mij vroeg?” in uw artikel moet zijn: “U weet toch nog wel wat u toen vroeg?”

  Verder een prima verslag.

  Mvg
  Marcel

    /   Beantwoorden  / 
 3. Reck Less

  Teeven zit er wel vaker langs. Zo ook vorige week op Ned 3 toen hij nog steeds het ‘IKEA’ politieoptreden zo geweldig vond, terwijl ze een totaal onschuldige Marrokaanse familie hardhandig en zonder verontschuldigen oppakten. Die man is een aanfluiting en een gevaar voor de samenleving.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.