Credit Suisse: Voor $700 mln opgelicht door Nederlander

Bank Credit Suisse beschuldigt de spoorloos verdwenen Nederlandse miljonair Louis Reytenbagh van het stelen van honderden miljoenen dollars.

Dat schrijft Forbes. Hij zou dit astronomische bedrag, minstens $340 mln, maximaal $700 mln, hebben weggesluisd via een volgens de bank ,,schaamteloze” faillissementsfraude.

Investeerder Reytenbagh is nummer 42 in de Quote 500, met een geschat vermogen van 590 miljoen euro. Hij wordt al sinds begin deze maand gezocht door de Belgische belastingdienst.

De van oorsprong Almelose huisarts vergaarde volgens Quote eind jaren tachtig kortstondig roem als de ‘Flying Doctor’ door samen met zijn familie op vervalste babytickets de wereld over te vliegen. Hij vergaarde zijn fortuin in de jaren tachtig door te speculeren met aandelen van bedrijven die tegen een faillissement aanzitten. (uit Sp!ts)

Meer bij Quote

Lees ook:Dexia: Crisis is volgende week voorbij
Lees ook:Paul Fentener van Vlissingen overleden
Lees ook:Exit Kookgek
Lees ook:Verdachte wandaden Liberia Kouwenhoven spreekt
Lees ook:Bank John Deuss keert uit

Eén reactie op “Credit Suisse: Voor $700 mln opgelicht door Nederlander

 1. Cees

  Hoezo “spoorloos verdwenen”?
  Dr. Reytenbagh heeft gewoon een adres achtergelaten.

  Verder; hoezo “Nederlander licht op voor 700 miljoen”?

  Ten eerste moet daar eerst een rechter zich over uitspreken en ten 2e liggen kent de “bron” de juiste bedragen dan waarover de discussie gaat?

  Ik denk overigens dat hij zich beter vanop een afstandje kan verdedigen dan zich hier komen overleveren aan alle machtsmiddelen die men doorgaans in stelling brengt om mensen te breken en van hun werk af te houden.

  De noodlijdende Belgische fiscus blies ook al hoog van de toren dat ze miljoenen “tegoed” hadden louter vanwege een woonplaats discussie die trouwens ook nog eerst gevoerd moet worden.

  Wie betaalt de schade die al deze toeteraars aanrichten?

  Wel aardig om te lezen zijn alle typisch Nederlandse afgunst reakties. Heerlijk gefrustreerd zoals Jan Salie doorgaans reageert daarbij vergetend even wat hijzelf eigenlijk wel voorstelt.

  Even wachten dus op het gerecht eventueel voordat er weer expliciet geschreven kan worden- voor zover als dat schrijven ook al ergens goed voor zou zijn -

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.