Vogelgriep creëert aandeelhouderswaarde

Niet te vertrouwen, die farmaceutische industrie. Neem het complot achter de vogelgriep. Maar wel goed voor aandeelhouders.

Illustraties © Sebe Emmelot

Het moest bijvoorbeeld ook weer blijken uit de film The Constant Gardner. Hierin kregen arme Afrikanen alleen medicinale noodhulp als ze zich als proefkonijn lieten gebruiken voor geneesmiddelen tegen al dan niet bestaande welvaartskwaaltjes.
Verschijnselen waar mensen vervolgens middels listige marketing op attent worden gemaakt.

Koren op de molen voor een cynische kunstenaar als Rainer Prohaska (hier op de foto met sovjet-versierselen voor zijn installatie Operation CNTRCPY). Deze Oostenrijkse installatie- en conceptenmaker vatte zijn commentaar op de farmaceutische industrie in een computerspelletje met de farmareus Roche in de hoofdrol. In het perpetuum mobile van Roche maakt het bedrijf vaccins tegen vogelgriep, dat het verkoopt nadat het met opzet het virus onder mensen heeft verspreid door vogels te besmetten.

Prohaska is eind maart in Eindhoven (pag. 17) voor de presentatie van een nieuw project: KRFTWRK. Om de hoge energieprijzen en -consumptie in de Verenigde Staten wat dragelijker te maken, verkoopt hij energie aan de Amerikanen die ze zelf opwekken door lichaamsbeweging.

Waardoor meteen ook het overgewicht wordt bestreden. De oliebedrijven kunnen hun borst natmaken.

Lees ook:Vogelgrieppandemie zou 2 biljoen dollar kosten
Lees ook:Teleurstellende vogelgriep in Voorthuizen
Lees ook:Groninger vindt medicijn tegen vogelgriep
Lees ook:Run op Fortis
Lees ook:Staatsschuld Nederland loopt op naar 380 miljard euro

Eén reactie op “Vogelgriep creëert aandeelhouderswaarde

  1. Ben Blog

    Beste Henk Willem, Van harte gefeliciteerd met je eerste berichten op deze fraaie blog. Veel succes gewenst en we maken er wat moois van. Ben Blog.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.