Bizniz tv: zelfs Iran dist Syrië

Het botert niet altijd tussen de twee pariastaten Iran en Syrië, blijkt uit deze video. 'Waarom is het hier zo vies', vraagt een Iraanse journaliste op een persconferentie van de premier van Syrië in Damascus. Met een briefje met een vraag voor haar opgeschreven in Teheran.

 

 

 

 

Ze kon namelijk slechts een handvol woorden Engels, bleek later tijdens een receptie in het oude centrum van Damascus. Een Palestijnse journalist, die achter deze Perzische variant van Ali-G zit, noemde haar optreden een grove belediging, en verklaarde die uit religieuze motieven. Iran is shiitisch terwijl Syrië wordt geleid door alevieten, een stroming die door menig recht in de leer zijnde moslim als hardleerse ketterij wordt beschouwd. De premier was volgens de journalist soeniet.

 

Dailymotion blogged video

 

De zeldzame persconferentie met Europese en Aziatische journalisten, een week voor de mysterieuze zelfmoord van de Syrische minister Kanaan, was in het kader van een jaarlijks festival met optredens van folkloristische groepen. Hiervoor nodigde de Syrische regering verslaggevers uit in de hoop dat die leuke verhalen zouden schrijven om de marginale toeristische industrie in het land aan te jagen. Helaas. Weer niet gelukt.

Meer Syrië: Oppositie werkt nog steeds aan 'regime change' Syrië

 

 

Lees ook:Nederlandse ambassadeur kan alsnog met pensioen
Lees ook:Medaille voor Nederlandse ambassadeur Syrië
Lees ook:Midden Oosten: ambassadeur blijft in Syrië
Lees ook:Russische wapens niet goed genoeg voor Syrië
Lees ook:‘Syrië gaat ook nucleair en helpt Iran’

2 reacties op “Bizniz tv: zelfs Iran dist Syrië

  1. sdfds

    iran is gewoon de beste iran kan iedereen dissen die iran maar wilt dus ik zal me er maar niet mee bemoeien

      /   Beantwoorden  / 
  2. henk

    Wel een goede dis van die Iraanse dame. Verder hou ik me er ook buiten

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.