Hiddink veruit duurste coach op WK voetbal 2006

De Guus-factor maakt dat landen waarvan Hiddink het nationaal elftal coacht, totaal voetbalgek worden. Dat kost Australie dit WK minstens een half miljard euro. En nog veel meer, als het land nog verder komt.

Illustraties: Sebe Emmelot

De groen-gelen speelden donderdagavond gelijk tegen Kroatie in hun laatste groepsduel. Dat betekent lijden voor het bedrijfsleven in Australie. De wedstrijden worden namelijk midden in de nacht uitgezonden op de televisie down under. In steden als Sydney en Melbourne blijven clubs en kroegen de hele nacht open, zodat de plotseling voetbalgekke Australiers zich goed kunnen voorbereiden op de wedstrijden.

Dat is uitstekend nieuws voor die kroegen en clubs, maar de Australische economie is er niet echt bij gebaat. Het kost het land tweehonderd miljoen euro per wedstrijd, vertelde een correspondent in Studio Sport. De wedstrijd tegen Brazilie kostte het land al 135 miljoen euro. Werkgevers is inmiddels gevraagd om een beetje coulant te zijn tegen vermoeide werknemers, nu het land voetbalgek is sinds de komst van Guus Hiddink en de plaatsing van de self-named ‘socceroos’ voor de eindronde van het WK.

Nu Hiddink cs. een ronde verder zijn in het toernooi na een 2-2 gelijkspel tegen Kroatie, zal de economie nog meer verlammen. Voor de regio Azie is het dan ook een geschenk dat Japan inmiddels is uitgeschakeld, al is het arbeidsethos daar wat hoger dan dat van de Ozzies. De economie down under lijdt onder het succes van Hiddink, dat de voorpagina’s van alle kranten daar beheerst.

Ook Nederland kent de laatste paar dagen een vervroegde komkommertijd door het WK. Er wordt al volop geklaagd over de overdaad aan wuppie-nieuws. En terecht, want het gaat over niets anders dan een opgeklopte publiciteitsstunt van Albert Heijn, al wist het papieren AD vandaag te melden dat er bij de politie Gooi- en Vechtstreek wel degelijk een aangifte ligt van een uit een auto gejatte megawup.

Genoeg reden om te klagen over de media, wat dan ook volop gebeurt. Maar lezers, u vraagt slechts, en wij draaien. Want volgens de statistieken las u de afgelopen dagen alleen maar over wuppies, wuppies en nog eens wuppies. Niet zeuren dus.

Meer WK Voetbal 2006:
WK Voetbal: ‘Abramovic wil Van Basten voor Chelsea’
WK Voetbal: prijs wuppies door het plafond
Ster fêteert adverteerders op WK voetbal

Meer nieuws:
Oliedollars verdwijnen in schilderijen
Taylor ontmoet oude vriend in Scheveningse cel

Lees ook:Rechter verbiedt eindelijk Wuppie-lied van Vlemmix
Lees ook:WK voetbal: 3 kaarten voor Nederland-Portugal
Lees ook:WK Voetbal: wuppies massaal in de uitverkoop
Lees ook:WK Voetbal: De wuppies van Albert Heijn zijn op
Lees ook:WK Voetbal: prijs wuppies door het plafond

Eén reactie op “Hiddink veruit duurste coach op WK voetbal 2006

  1. WK

    Hij zal alleen maar duurder worden! nu zeker met rusland

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.