Categorie: "Olie"

Milieulobby liegt over gloeilampverbod

Het Europarlement stemde vandaag in met het geleidelijke verbod op de verkoop van gloeilampen, dat in 2012 moet leiden tot één Europa met spaarlampen, felwitte LED-verlichting en andere zuinige verlichting. Tijd voor feest bij geitenwollensokken, en dat betekent als vanouds: op het leugenachtige af overdrijven.

Wereld niet klaar voor goedkope olie

Vervelend he, al die goedkope olie? Je zal maar zelf olie exporteren. Of vuistdiep in groene stroom zitten. Grote paniek dus, overal en wereldwijd, want ondertussen was het hele systeem net gewend aan hoge olieprijzen.

Olieprijs daalt door onderuithalen hedge fund

De daling van de olieprijs de laatste weken zou te maken hebben met uitglijden van een Amerikaans hedge fund. Maar het zal waarschijnlijk niet betekenen dat de olieprijs veel verder zakt, want Saoedi Arabië kan waarschijnlijk echt niet meer oppompen dan ze nu doen.

John Deuss’ CIA-spoken uit het verleden

Oliehandelaar en bankier John Deuss, de kleurrijke Nederlandse zakenman verdacht van grootschalige btw-fraude, staat weer in de belangstelling sinds het onlangs verschijnen van een interessant boek over de oliehandel in Kazachstan in de jaren 90. Deuss was daar Chevron te slim af. 

Moe van peak oil

Net nu het peak oil-gebeuren op doorbreken staat, worden enkele pioniers moe van dit inzicht en bevangen door de vraag: verknoeien we niet onze tijd? Immers, misschien is peak oil nu, wellicht over 25 jaar of nog later.