Nigeria wil wapens voor vrede (en olie)

Misschien had Bush beter kunnen wachten met Irak binnenvallen, want in Nigeria zitten ze ondertussen wél te wachten op buitenlandse hulp. Althans, de Nigeriaanse regering heeft Westerse landen gevraagd om meer wapens te leveren.

Dit in het kader van de rebellenbestrijding in de olierijke Niger Delta in het zuiden van het West-Afrikaanse land. Westerse diplomaten proberen ondertussen de Nigeriaanse overheid te bewegen eindelijk serieus werk te maken van armoede- en corruptiebestrijding.

Dat is een lange termijn-strategie die deze diplomaten kiezen, denken ook analisten van de Amerikaanse Citigroup, de grootste bank ter wereld. Ze bevestigen het donkerbruine vermoeden dat de onrust in de Niger Delta nog wel even aanhoudt. In ieder geval tot de presidentsverkiezingen in 2007. Het aanhoudende geweld zou een vorm van campagne voeren zijn.

Lees ook:Shell weigert boete, rebellen Nigeria krijgen concessie
Lees ook:Huurlingen gezocht in Nigeria
Lees ook:Shell hoopt op een beter Nigeria
Lees ook:Bloeden in Nigeria, bloeden aan de pomp
Lees ook:Olierebellen Nigeria waarschuwen China met bom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.