Cuba boort naar olie in Amerikaanse wateren


Een Amerikaanse Senator wil voorkomen dat Cuba olie vindt in de olierijke Golf van Mexico. Cuba heeft al deals gesloten met bedrijven uit Canada, Spanje en China om velden te gaan exploiteren. Er blijkt nog een oud verdrag in werking te zijn waardoor Cuba in de buurt van Florida naar olie mag zoeken.

Daar moet de Democraat Bill Nelson niets van hebben. Door de stijgende olieprijs kan Syrië bijvoorbeeld zich allemaal nieuw wapentuig veroorloven. Maar Republikeinen zijn tegen dit voorstel. Die willen de olie-industrie vrije hand geven in Cubaanse wateren, dus dan moet Cuba niet geblokkeerd worden. Vanwege de hoge benzineprijzen in de Verenigde Staten vinden sommige Republikeinen zelfs dat voor olie een uitzondering moet worden gemaakt in het embargo dat nog steeds tegen het communistische eiland geldt. Onlangs was er zelfs een ontmoeting tussen Cubaanse officials en Amerikaanse oliebedrijven.

Zie ook:
Amerikanen snappen het kapitalisme niet

Lees ook:Midden Oosten: Shell schiet Iran te hulp
Lees ook:Nigeria offert Shell voor vriendschap met Bush
Lees ook:Olievoorraad Irak gaat open
Lees ook:Chinezen op jacht naar zandolie in Madagaskar
Lees ook:Bush wil broertje Jeb als president (met video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.