Shell wil wiedergutmachen met Ogoni’s Nigeria

President Olusegun Obasanjo is bezig met een bemiddelingspoging tussen Shell en de Ogoni’s, de stam die de oliemaatschappij in 1993 verjoeg uit een deel van de olierijke Niger delta. Ogonivoorman Ken Saro-Wiwa werd door het vorige millitaire regime van Nigeria geëxecuteerd.

Obasanjo heeft al aan meer opstandige stammen en rebellen de hand uitgestoken. Shell zegt toe haar best te doen om het vredesinitiatief te doen slagen. De zaak Saro-Wiwa bezorgde Shell veel slechte pers in het westen. Rond die tijd speelde ook nog het afzinken van het boorplatform Brent Spar, en werden heuse ‘issue-managers’ in het leven geroepen om de goede naam van Shell te bewaken. Behalve dat de Ogoni’s op een olierijk plekje wonen, zou het dus ook wel goed zijn voor de PR van Shell als het ze lukt weer bij de stam in de gratie te vallen.

Meer olie:
Weersvoorspelling slecht voor olieprijs
Nigeria offert Shell voor vriendschap met Bush
Shell helpt
Nigeria van oilboom naar oildoom

Lees ook:Shell uit Ogoniland, Nigeria geschopt
Lees ook:Shell helpt
Lees ook:Nigeria offert Shell voor vriendschap met Bush
Lees ook:Shell hoopt op een beter Nigeria
Lees ook:Shell beschuldigd van miljardenfraude in Nigeria

2 reacties op “Shell wil wiedergutmachen met Ogoni’s Nigeria

  1. Sarge

    Helaas voor Shell is de tijd van kraaltjes en spiegeltjes voorbij.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Henk

    Ze willen gewoon poen denk ik ja. ook wel terecht. Nu Groningen nog in opstand tegen die uitzuigers uit de randstad, je ziet dat het werkt. Doorkomen met die snelle spoorlijn of anders de kraan dicht!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.