George W. Bush in Indonesië op milieutour

George W. Bush was gisteren op bezoek in Indonesië. Behalve over zaken als terrorisme en vogelgriep was biobrandstof een opvallend thema tijdens het bliksembezoek. De Verenigde Staten gaan Indonesië helpen bij de ontwikkeling van plantaardige alternatieven voor fossiele brandstoffen.

Biobrandstof zal toch niet echt een hot topic zijn voor Bush, zou je denken. Indonesië lijkt er wel aan te hechten, ook omdat de Bataafsche olievoorraden opraken. De Rijksuniversiteit Groningen helpt Indonesië al, maar president Bambam zou desalniettemin ook graag technische hulp uit de VS willen ontvangen.

Nu is het maar de vraag of de ontwikkeling van biobrandstof in Indonesië zo’n goed idee is, vooral gezien de snelle ontbossing in de archipel. De vernietiging van veengebieden voor plantages zou zelfs ‘dramatisch’ bijdragen bij aan het broeikaseffect.

Behalve op biobrandstof blijft Indonesië voor de zekerheid dan ook vol inzetten op uraniumverrijking en kernenergie.

Meer Indonesië:
NIMBY-jihad op Borneo
Iran zet atoomprogramma door; Indonesië volgt
U kunt de Sultan van Brunei de groeten doen

Meer Bush:
Bush en Blair: ‘fouten’ in Irak, met video van aanslag
Taylor gepakt; Nigeria kan weer vriendjes maken

Lees ook:Iran zet atoomprogramma door; Indonesië volgt
Lees ook:Complot 9-11 kan naar de prullenbak
Lees ook:Crash in Indonesië, opkomende markten
Lees ook:Kernenergie is ook groene stroom
Lees ook:Opstand tegen Barack Obama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.