Het rommelt in Groningen

Fik, rebellerende jongeren, ach een aardbeving kon er ook nog wel bij. Het Groningse gas deed vanochtend weer van zich spreken, met een aardbeving met een kracht van 3,5 op de schaal van Richter. Voorwaar een record. Wakker geworden?

Vooral BNR Nieuwsradio ging diep op de materie in. De normaal nogal Amsterdams geörienteerde zender citeerde vandaag Groningers die wel hun gevels zien barsten door de gaswinning, maar weinig zien van gasbaten.

Ook een interview met een baas van de NAM (helaas weggehaald van de site). Wie gelooft in de mythe dat de Slochterenbel niet zoveel meer produceert had het moeten horen. ‘Het Groningenveld is één van de grootste gasbellen ter wereld. Er wordt zo enorm veel aardgas uit onttrokken, dat het niet mogelijk is om een ander gas weer in de grond te injecteren om bodemdaling te voorkomen.’

VNO NCW kondigt intussen aan dat het in lijn met de Groningse wens een discussie wil over de al dan niet eerlijke verdeling van de gasbaten.

Meer grondstofwinning:
Diamant is niet voor eeuwig: productie piekt en daalt
Midden Oosten: Shell schiet Iran te hulp
Nigeriaanse olierebellen krijgen nog meer steun

Lees ook:Groningen probeert slaatje te slaan uit woningnood
Lees ook:Weinig claims voor aardbeving; NAM kletste uit nek
Lees ook:Schaamteloze zelfpromotie: Gas terug wint!
Lees ook:Wereld hoort eindelijk van het onrecht in Groningen
Lees ook:Boek en film online van Amerikaanse 9-11 professor

3 reacties op “Het rommelt in Groningen

  1. Jan-Willem

    Misschien dat de BNR-interesse gewekt werd door een bericht in het FD dat VNO-NCW zich in navolging van dit weblog ook druk is gaan maken over de oneerlijke verdeling van de gasbaten. Opvallend: niet alleen VNO NCW Noord klaagt, maar ook de Oostelijke afdeling. Die krijgt nu twee keer zoveel als Noord

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan-Willem

    de regio dan…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.