Horecakeizer Kooistra komt met nieuwe methode

De horecavakbond FNV waarschuwt werknemers van cafés van horecamogol Sjoerd Kooistra om niet in zee te gaan met het uitzendbureau MF. Door het personeel onder te brengen bij MF, probeert Kooistra de door de rechter opgelegde ontslagbescherming te omzeilen, vermoedt de bond.

Bron foto

Het lozen van personeel was een belangrijke peiler van de vermeende ‘methode Kooistra’. Na een faillisement draait het UWV/GAK (oftewel de belastingbetaler) op voor de niet uitbetaalde lonen. De werknemer is zijn baan kwijt. De koreg zelf ondertussen is geen dag dicht, want Kooistra regelt meteen een nieuwe pachter met een nieuwe bv en nieuwe, goedkope studenten als personeel. Maar omdat pachters van Kooistra met name bij enkele kroegen in de Groningse Poelestraat zo vaak failliet gaan, heeft de rechter besloten dat het personeel niet langer geslachtofferd mag worden, en door de volgende pachter in dienst moet worden genomen. Door het personeel onder te brengen bij een uitzendbureau, kan het personeel weer makkelijk aan de dijk worden gezet, aldus de FNV.

Meer Kooistra:
Sjoerd Kooistra loost ook Bodega Keyzer
Broer verliest zaak over ‘methode’ Sjoerd Kooistra
Heineken moet afspraken met Kooistra openbaren
Kooistra spreekt over liquidatiepoging

Lees ook:Broer verliest zaak over ‘methode’ Sjoerd Kooistra
Lees ook:Pachter Kooistra moet 24.000 biertjes lozen
Lees ook:Heineken moet afspraken met Kooistra openbaren
Lees ook:Sjoerd Kooistra loost ook Bodega Keyzer
Lees ook:Cafémogol Kooistra werkt vaste pachters weg

5 reacties op “Horecakeizer Kooistra komt met nieuwe methode

  1. Josse

    Nou en, wat is er bijzonder aan werken bij een uitzendbureau?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Henk

    Als je mensen die denken ergens vast in dienst te werken zonder het ze goed duidelijk te maken op de rol van een uitzendbureau zet, is wel lullig. Veel mensen zijn nu eenmaal erg gehecht aan hun risicoloze leven met vaste baan met zekerheden

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bart

    Was vanavond ook op TV-Noord. Die Kooistra haalt wel steeds het nieuws. Maar zo gaat dat, mensen die goed zijn voor hun personeel halen de krant of de TV niet. En boeven zijn niet van het scherm af te slaan. het mag, wat mij betreft wel wat minder.

      /   Beantwoorden  / 
  4. henk

    Is juist goed toch dat daar aandacht voor is. Waarom zouden mensen die goed zijn voor hun personeel in het nieuws moeten?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.