Vertrek Ayaan Hirsi Ali is slecht voor zaken


Buitenlandse kranten staan vol over het vertrek van Ayaan Hirsi Ali, en dat zorgt voor een enorme reputatieschade. Terwijl 30% van de kantoorpanden in Amsterdam leeg staat en er een Zuid-As bij wordt gebouwd, wordt Nederland als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven veel onaantrekkelijker.

Want Amerikaanse of Aziatische bedrijven willen wel graag als het even kan die slimme IT-er uit India in kunnen huren, of die hardwerkende hoogopgeleide econoom uit Polen of Oekraïne. Maar als zelfs iemand als Hirsi Ali, die in het buitenland als heldin wordt gezien en serieus meedraait in het internationale debat, al moet vertrekken, hoe moet het dan met de buitenlandse bedrijven en hun buitenlandse werknemers?

kadaverdiscipline
Dat Rita Verdonk nu Hirsi Ali op de schoplijst zet is wel het definitieve failliet van dit immigratiebeleid. Om aantrekkelijk te blijven als vestigingsland voor bedrijven en om een ondernemend land te behouden zal een soort van greencard-model zoals de Verenigde Staten heeft, moeten worden ingevoerd. Dat houdt in dat vreemdelingen die nu of na een studie in de toekomst iets kunnen bijdragen aan de economie wel worden toegelaten, maar arme boertjes die amper kunnen lezen niet. Geen Mexicanen, wel IT-ers uit India. Is ook arbitrair, en de welzijnsmaffia zal woedend zijn, maar het is minder belachelijk dan het huidige Nederlandse beleid. Een beleid waarin het paspoort van een invloedrijk en gerespecteerd politicus wordt ingetrokken door een voormalige gevangenisdirectrice die als een ambtenaar met een kadaverdiscipline de hele nacht arresten van de Hoge Raad zit op te dreunen, in plaats van creatief naar een maas in de wet zoekt om Nederland niet nog belachelijker te laten lijken dan nu al het geval is. En zij moet dan premier worden namens een zichzelf liberaal noemende partij voor ondernemers? Opzouten, royeren! Net als die vervelende, reactionaire, jaloerse Hans Wiegel, die samen met Van Agt het slechtste kabinet van de afgelopen 50 jaar runde en met zijn gewauwel alleen de Wall Street Journal of Herald Tribune haalt in verhalen over Hirsi Ali. Vandaag overkwam hem dat in een twee pagina tellend artikel in de Wall Street Journal, maar zijn naam werd niet genoemd.

Ziekte
Het komt regelmatig voor dat Iraanse verpleegsters die in Nederland jaren in een asielzoekerscentrum verblijven, naar het Amerikaanse consulaat in Frankfurt trekken en twee weken later in een Amerikaans ziekenhuis werken. Terwijl in Nederland een schreeuwend tekort aan verplegend personeel is. Hopelijk werkt al deze slechte, voor onze economie zeer kostbare pers als de zwarte koffie die nodig is om wakker te worden. Maar dat zal wel niet, want Nederlanders zijn vaak weinig geïnteresseerd in wat buitenlandse kranten schrijven.
De Herald Tribune en New York Times vullen de voorpagina met het nieuws over Ayaan. Hirsi Ali’s vaste krant de Wall Street Journal veegde gisteren in het commentaar ‘Nederlandse ziekte’ van 1/3e tabloidpagina de vloer aan met Nederland. Critici van de islam worden vermoord of verjaagd, en Nederland is intolerant, bekrompen, en ongeïnteresseerd wat er in de rest van de wereld gebeurt, bijvoorbeeld nu in Iran met het verrijken van uranium. Vandaag trekt de WSJ verder van leer.
Voor een deel klopt het wel wat de krant schrijft. Nederlanders zijn vooral geïnteresseerd in Nederland en niet in Azië of Afrika. De ene crimineel die de andere halve crimineel afperst wordt veel belangrijker gevonden dan de landgenoot die als zakenman een burgeroorlog mede zou hebben gefinancierd met een kwart miljoen doden tot gevolg. Nederland is een klein land waar nu eenmaal weinig in verhouding wordt gedacht, waar je als radicaal of polariserend wordt weggezet voor het benoemen van feiten, en altijd alles de schuld is van Amerika en George Bush.
Gelukkig wordt in buitenlandse kranten de zaak ook breder getrokken dan Nederland alleen. De Herald Tribune, Wall Street Journal en andere media noemen het vertrek van Ayaan ook een Europees probleem. ‘Zij is niet de eerste gewetensvluchteling die van de oude naar de nieuwe wereld trekt,’ aldus de WSJ. ‘Wanneer een vrije en progressieve denker als Hirsi Ali slechts onderdak kan vinden bij een Amerikaanse neoconservatieve denktank, wil dat zeggen dat liberaal links in Europa heeft gefaald,’ citeerde de PZC het Franse linkse blad Charlie Hebdo.

Zie ook:
Google gooit zoekgegevens landen op straat
Nederlandse economie in volle vaart (onderuit)
Bush wil broertje Jeb als president (met video)

Lees ook:Unilever-topman: grote reputatieschade door Hirsi Ali
Lees ook:Handig leeslijstje voor Amerikaanse kranten
Lees ook:Verenigde Staten stuurt soldaten naar West-Afrika
Lees ook:Solliciteren op Wall Street moet toch met video
Lees ook:Fentener van Vlissingen hielp foute bedrijven in WO2

3 reacties op “Vertrek Ayaan Hirsi Ali is slecht voor zaken

  1. Sarge

    Nederland is geografisch heel klein, maar dat we politiek nog kleiner blijken, dat is economisch zeker niet positief. Maar erger nog..je zal je in het buitenland als CEO maar moeten verdedigen als hij op onze kleinburgerlijke moraal wordt aangesproken door potentiele investeerders of afnemers. Om deze blunder goed te maken moet het Nederlands elftal minstens Brazilie in de WK-fianle met 3-0 klop geven !!

      /   Beantwoorden  / 
  2. mathijs

    Hoe belachelijk ik de actie van Verdonk ook vind, en hoezeer ik mij ook schaam voor de mentaliteit in ons land (meerderehdi NL steunt Verdonk!). De WSJ maakt er ook een potje van. Amsterdam loopt over van de ‘gewetensvluchtelingen’uit de VS (homo’s, liberals, atheisten etc.). En ook in Canada stromen de gewetensbezwaarden militairen binnen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henk

    De WSJ hakt er wel uitermate lomp op in idd. Begonnen ivm Hirsi ook alweer over dat 78% van de Nederlandse joden was gedeporteerd in wo2.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.