Ruding heeft ook opeens het licht gezien

Onno Ruding, oud-minister en drager van de lelijkste bril van Nederland, dacht aan het begin van het jaar dat Europa niet in een recessie zou kunnen komen, en nu heeft de ziener ook opeens door dat het slecht gaat met de economie van ons land.

 

De landelijke pers was zondagavond al van z’n stoel gevallen, want het FD is tegenwoordig ook een ietsiepietsie multimediaal en had een interview met Ruding alvast op de site geplaatst, voor een stukkie dat wel.

Onno Ruding, oud-minister van Financien stelt dat in het eerste kwartaal van 2009 de Nederlandse economie krimpt met 3%. De onderliggende onderbouwing ontbreekt een beetje, maar iedereen volgt ‘m meteen. Tot het RTL Nieuws van half acht aan toe. Lees hier het hele interview.

Maar is deze man wel zo’n ziener, en is hij wel zo zuiver op de graad? Nee, natuurlijk niet, deze man is één van de architecten van de kredietcrisis. Ruding was directeur bij het IMF, bestuurder bij Amro Bank, van 1982 tot 1989 minister van Financiën en daarna vice-voorzitter bij de grote Amerikaanse bank Citicorp. Sinds 2000 is hij vertegenwoordiger van Citicorp in Brussel. Citi is door het onverantwoorde gokgedrag van de oude leiding bijna bankroet, eigenlijk zou Ruding opgepakt moeten worden, misschien gebeurt dat ook nog wel.

Ruding mocht overigens begin dit jaar De Vaste Kamercommissie van Financiën uitleggen hoe de kredietcrisis is ontstaan, dat hij het ook allemaal niet wist, maar dat er geen recessie zou komen in Europa. Wat een ongelooflijke paria. Kan deze man voortaan z’n mond houden? Gedwongen of niet…

Lees ook:Sparen beloont banken voor slecht gedrag
Lees ook:Dexia: Crisis is volgende week voorbij
Lees ook:Nederlandse economie lachertje van Europa
Lees ook:Kredietcrisis laat Nederland bloeden voor koloniale erfenis
Lees ook:Minister Zalm houdt van hedge fondsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.