ANP: Hoogervorst gaat in verdovende middelen


‘Hoogervorst blaast drugsnetwerk nieuw leven’ in, meldde het ANP vanmiddag. De demissionaire VVD-minister pikt volgens het persbureau uit Rijswijk de draad op van een in de vergetelheid geraakt ‘netwerk van drugsprofessionals’.

Hoogervorst, tot na de formatie minister van Volksgezondheid, zei dit in Straatsburg, waar de maandelijkse archievenkaravaan deze week is neergestreken. Lees even mee met de verslaggeving van het ANP.

Hoogervorst blaast drugsnetwerk nieuw leven in

STRAATSBURG (ANP) – Minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) twijfelde zelf in 2003 ook nog aan het nut van de Pompidou Groep. Maar na drie jaar voorzitterschap en een forse verbouwing van het netwerk van drugsprofessionals uit inmiddels 35 landen, ziet hij er wel weer toekomst in.

Dat zei de minister maandag bij aanvang van de ministeriële vergadering van het netwerk van de Raad van Europa, waar hij het voorzitterschap gaat overdragen aan Polen. Nederland was in 1971 een van de oprichters van de Pompidou Groep.

Kennelijk zag Hoogervorst een gat in de markt. Dat kan ontstaan omdat de rechter-commissaris in Den Haag twee journalisten van de Telegraaf gevangen heeft gezet die onderzoek doen naar de handel en wandel van drugsprofessional en wapenhandelaar Mink Kok. De rechtbank wil op deze manier te weten komen wie de bron is van een publicatie waarin ‘staatsgeheime’ informatie stond. Verslaggevers Bart Mos en Joost de Haas weigeren terecht te getuigen in de zaak tegen de ´platte´ geheim agent die voor het hekje staat.

En Hoogervorst? Ach, die was gewoon de tolerante Hollander aan het uithangen.

Nederland was in de jaren zeventig een van de oprichters van de Pompidou Groep, die een combinatie wilde van de strijd tegen drugshandel en menselijke behandeling van drugsgebruikers. Veel van de idealen uit die tijd zijn nu inmiddels overgenomen door de Europese Unie.

Lees ook:Colofon
Lees ook:Arbeidsvitaminen von deutscher Art – video
Lees ook:Cryptofoons voor kabinetsleden
Lees ook:Petitie voor gegijzelde journalisten Telegraaf
Lees ook:Europarlement wijkt niet voor handtekeningen

Eén reactie op “ANP: Hoogervorst gaat in verdovende middelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.