Hoofdredactioneel: gas nodig in Groningen

OK, het heeft even geduurd. Omdat de vaste ontvanger van onze spamlijst met vakantie was, duurde het twee weken voordat het artikel van persbureau Bloomberg over de armoede in het gasrijke doch achtergestelde Groningen doorsijpelde tot Dagblad van het Noorden. 

De rest van de 160-koppige *kuch* redactie van het Dagblad van het Noorden had het te druk met rothond Cookie. Maar toen het bericht eenmaal was doorgedrongen, gingen alle alarmbellen rinkelen, alle seinen op rood en werd de halve krant leeggeruimd. Want dat Bloomberg aandacht besteedt aan Groningen, dat was genoeg voor een artikel op de voorpagina van onderzoeksjournalist Sjoerd Jansen, een hoofdredactioneel commentaar en onverwijlde inzet van het lezerspanel. Daarna was het een koud kunstje om een halve pagina te vullen met boze lezersbrieven met uiteenlopende variaties op het thema 'gaskraan dicht'.

De altijd wakkere Partij voor het Noorden slingerde precies 15 dagen na de publicatie van Bloomberg een ronkend persbericht de wereld in, waarin gewag werd gemaakt van het gezaghebbende artikel. Dat persbericht werd natuurlijk prompt gecopy-paste door de gezagsgetrouwe copypasters van de Groninger Internet Courant, tevens pr-sloofjes van gemeente en provincie en correspondent voor het ANP in Groningen. Dat noemen we een relletje. Alleen RTV Noord hapte niet, omdat de omroep inzag dat het gewoon een verhaal had gemist. Een verhaal dat u las op Bizniz Blog, en al bijna weer vergeten is.
 
Toch jammer dat het tweede leven van Gronical vanuit Amsterdam-Zuid nog niet is doorgedrongen boven Zwolle, en dat RSS op en rond de Hondsrug nog niet meer betekent dan Rooi Suikerbieten Snel. Maar daarover (en over de opkomst van gratis webmail zoals Hotmail en Yahoo Mail) binnenkort meer in de internetrubriek van DvhN. Wanneer trapt het Noorden zelf 't gaspedaal eens in?
 
De hoofdredactie van Gronical

Zie ook:
Nigerianen zijn slimmer dan Groningers
Eurosonic en Noorderslagdagboek: dag 2 Eurosonic

Lees ook:Groningen wordt weer laat wakker
Lees ook:Drentse HP-gate door Hoffmann bedrijfsrecherche
Lees ook:Groningers willen zich afscheiden van Nederland
Lees ook:Wereld hoort eindelijk van het onrecht in Groningen
Lees ook:Archief uitbreiding

6 reacties op “Hoofdredactioneel: gas nodig in Groningen

  1. Gelkinghe

    :-)

    Stond er überhaupt wat nieuws in dat Bloomberg-artikel dan?

    (Het is natuurlijk wel nieuws als zo’n instituut aandacht aan Groningen besteedt, dat was ik even vergeten.)

      /   Beantwoorden  / 
  2. martijn

    Oei, wat een negatief stuk over het dagblad. Zit hier oud zuur wellicht?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan-Willem

    Integendeel, Martijn. Als het moet ben ik morgen terug in Stad. Ik heb als beginnend journalist bij DvhN (en vooral haar voorganger) veel geleerd en er nog meer inspiratie opgedaan, maar dat laat onverlet dat dit een wel een erg late reactie is van de krant. Vergeet niet dat de Niger-vergelijking van Henk Willem al uit de regentijd van 2006 stamt. En heb je al eens gelezen in Gronical?

      /   Beantwoorden  / 
  4. willem

    wil graag je telefoonnummer kan ik je even vertellen wat voor hond cookie nu eigenlijk is!
    Of ben je ook zo’m nazie van de Partij van de dieren????

      /   Beantwoorden  / 
  5. Paulus

    Prachtig verhaal!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.