Babyvoeding-topman casht 8,5 miljoen eu

Topman Jan Bennink van babyvoedingproducent Numico pampert vooral zichzelf. Hij harkt bij de producent van Nutricia, Olvarit en Bambix net als vorig jaar bijna 2,5 miljoen euro binnen. Om nog te zwijgen over zijn eerder vergaarde aandelen en opties.

Want Benninks in het verleden verkregen aandelen en optiepakketten namen vorig jaar 7,7 miljoen euro in waarde toe. Is de hoge beloning terecht? De producent van babyvoeding deed het niet slecht het afgelopen jaar. Omzet steeg, winst steeg, en voor het eerst sinds een enorme misser van een miljard met de aanschaf van een vitaminepillenfabriek keerde Numico weer dividend uit. Rechtvaardigt dat zo’n gigantische beloning? Wel als je het vergelijkt met de zorgvuldig gekozen ‘peergroup’ waar Numico naar kijkt voor het bepalen van de beloning.

Lees ook:Babyvoeding-topman casht weer 12 miljoen euro
Lees ook:Endemol: Een tegen 100 groot succes in Amerika
Lees ook:Mi Amigo: De vriendendienst van John de Mol
Lees ook:42% rendement op aandelen TomTom
Lees ook:Aandelen Endemol: godverdegodver, ik heb ze niet

3 reacties op “Babyvoeding-topman casht 8,5 miljoen eu

  1. Bart

    Als een leraar goeie examenresultaten aflevert, krijgt hij geen extra beloning. Hij doet zijn werk, zoals dat van hem of haar verwacht mag worden. Punt uit. Waarom topmanagers wel extra bonussen krijgen is me volkomen onduidelijk. Ze krijgen al een vorstelijk salaris. Dan mag worden verwacht dat ze daarvoor goed werk verrichten.
    Een suggestie: kort hen op hun riante salarissen, als ze niet aan de verwachtingen voldoen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert

    @Bart: Natuurlijk heb je gelijk, maar bij accountmanagers etc werkt dit principe meestal ook zo, haal je meer omzet binnen, hup meer salaris. Het stukje basis en bij goede prestatie extra geld.

    Maar soms echt niet te begrijpen wat er gebeurt. Het vaste salaris daalde met 2 miljoen euro? 2 MILJOEN?!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henk

    Hoe dat precies zit met die 2 miljoen weet ik even niet. Het stond er wel, maar RTL heeft hun stukkie net aangepast. Heb zelf geen tijd om het jaarverslag door te bladeren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.