Holleeder achter aanslag op Quote en oorlog Liberia

Enkele recente nieuwsberichten laten zien dat het al met al toch een kleine wereld is. Met als puppetmaster opperpenoze Willem Holleeder. De beschieting van de Quoteredactie? Burgeroorlog in Liberia zegt u? Leest u maar weer even mee in ‘s lands op-één-na-beroemdste dagboek, dat van Willem Endstra.

Het onderzoek naar de beschieting op de Quoteredactie is volgens De Telegraaf heropend, omdat er aanwijzingen zouden zijn dat de op dit moment veterloze Holleeder achter deze aanslag zou zitten. Hij werd gekiekt zittend op een bankje met Willem Endstra. Maandblad Quote drukte de foto af. Een jaar later werd het huis van de uitgever en de redactie aan het Koningsplein beschoten.
Vorige week stond al in Het Parool dat Endstra heeft prijs gegeven dat vastgoedhandelaar John Wijsmuller banden onderhield met de misdaadbende rondom de Liberiaanse oud-dictator Charles Taylor.
Endstra vertelde de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van de Amsterdamse politie over een voorstel van Wijsmuller begin jaren negentig. Hij was van plan landbouwmachines naar Liberia te sturen. "Of ik dat wou financieren," aldus Endstra. "Ja, landbouwmachines met holle ruimtes," veronderstelde de CIE. "Je weet ehh… nooit wat ze erheen sturen," antwoordde Endstra.
Wapens is een mogelijkheid. Endstra zag van het project af, zei hij zelf. Want: ‘alles, alles wordt gerund door die Taylor, de president, maar dat is gewoon een drugshandelaar’. Endstra en de CIE bespraken ook de activiteiten van ‘houthandelaar’ Kouwenhoven, aldus Het Parool.

Geralteerd:
Gus Kouwenhoven dag 4. Getuige over wapensmokkel
Holleeder update: lekkende agent ontmaskerd
Kooistra spreekt over liquidatiepoging

Endstra: Holleeder liet 25 criminelen liquideren
De Vlieger, Holleeder update

Lees ook:Endstra: Holleeder liet 25 criminelen liquideren
Lees ook:Moord Hariri: al Qaeda of ook Holleeder
Lees ook:Kroegbaas doet aangifte tegen De Vlieger
Lees ook:Guus Kouwenhoven gaat in hoger beroep
Lees ook:Holleeder en Endstra laten kassa’s rinkelen

Eén reactie op “Holleeder achter aanslag op Quote en oorlog Liberia

  1. Henk

    Volgens de berichtgeving had de politie nieuwe aanwijzingen gekregen naar de arrestatie van Holleeder.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.