John de Mol koopt nieuw Endemol bij elkaar

Bouwt John de Mol aan een nieuw Endemol door plukken aandelen van productiebedrijven op te kopen? In Groot Brittannië heeft de man die ons Big Brother bracht grote belangen opgebouwd in de uitbaters van de wereldwijd succesvolle televisieformules Jouw vrouw mijn vrouw en Footballers wife’s.

Deze week kocht De Mols inversteringsvehicel Talpa Capital, ook wel Cyrte, weer wat procenten van het productiebedrijf Shed Productions, producent van Footballers Wife’s. Klinkt als een goed programma inderdaad. Eerder dit jaar rammelde Talpa’s winkelwagen op de alternatieve beurs van Londen door een flinke lading aandelen in te slaan van RDF, dat Jouw vrouw mijn vrouw uitbaat, wat miljoenen kijkers schijnt te trekken.

“De insteek is zuiver financieel,” aldus De Mols woordvoerder Thomas Notermans tegen RTL Z over de investeringen in Shed en RDF. Het is niet meer dan een belegging, zoals ook de poging van Talpa Capital om samen met Silvio Berlusconi’s Mediaset Endemol te kopen. Daar bemoeit De Mol zich niet eens mee, verklaarde hij eind vorig jaar in een interview met Elsevier. "Bij Talpa Capital hebben ze er als pure belegging naar gekeken. Zoals ze ook naar Philips kijken. Ik heb me er zelf niet erg in verdiept. Endemol is klaar, een afgesloten hoofdstuk." Sterker nog: Volgens De Mol maakt Endemol er een potje van en deugt het huidige management niet. (Over de koers naar beneden kletsen gesproken).

Speelt mee dat Talpa Capital in de strijd om Endemol concurrentie zou ondervinden van de Britse durfinvesteerder en PCM-eigenaar Apax. Dat drijft de prijs op, de koers ligt al boven het bod van Talpa/Berlusconi, dus misschien wil De Mol niet te gretig lijken. Of met relatief kleine bedrijven een nieuw Endemol smeden.

Meer John en Endemol:
Aandelen Endemol: godverdegodver, ik heb ze niet
John de Mol presenteert nieuw aanvalsplan Talpa
Endemol draait helemaal niet lekker

Meer Quote 500-ondernemers:
Cafémogol Kooistra werkt vaste pachters weg

Lees ook:Big Brother-man John de Mol koopt stevig in op beurs
Lees ook:Big Brother-bedenker John de Mol in Britse telecom
Lees ook:Mi Amigo: De vriendendienst van John de Mol
Lees ook:Kom maar door John, ik heb de Endemolletjes binnen
Lees ook:Heeft John de Mol de aandelen Endemol al in bezit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.