PvdA liegt, Wallenschoonmaak voor rijken en bejaarden

Opmerkelijk onderzoek van de Universiteit van Amsterdam: uit een enquete onder bewoners van de Wallen blijkt dat project 1012 eigenlijk alleen gesteund wordt door bejaarden en snobs.

Jongeren en nota bene PvdA-stemmers zijn tegen de plannen, omdat ze denken dat prostituees alleen maar in een moeilijker (illegaal) parket verzeild raken, en het toerisme een opdoffer krijgt.

Het onderzoek is een wetenschappelijke tegenwerping van een onderzoekje van de PvdA, dat met dezelfde vragen juist bergen met bijval verzamelde onder de Wallenbewoners. Waarmee maar weer is aangetoond dat politici en hun onderzoeken niet deugen.

‘Volgens de UvA-politicologen is ‘behendig draagvlak voor het project gecreëerd’ door de strijd tegen criminaliteit centraal te stellen’, schrijft het Parool.

En zo is het maar net, want van de onderbouwing van plan 1012 deugt weinig (zie hier onderaan). Het viel me vorig jaar al op dat het enthousiasme bij Els Iping vooral lijkt ingegeven door het feit dat ze zelf vlakbij de Wallen woont.

Lees ook:Sachalin hoofdpijndossier voor Shell
Lees ook:Hoeren en snoeren met Shell op Sakhalin
Lees ook:Vogelaar verder onder vuur na boekhoudschandaal SS Rotterdam
Lees ook:Balinees leger trekt Utrecht binnen
Lees ook:Universiteit Wageningen censureert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.