John Deuss zou kampen met hoog threatlevel

Code rood voor oliehandelaar en bankier John Deuss, in de iets obscuurdere uithoeken van internet althans. De global player, onlangs opgepakt voor een btw-fraude, weet veel dankij een vriendennetwerk dat zich uitstrekt van het Amerikaanse en Caraïbische bankwezen tot oliehandelaren in Rusland. 

Over dat eerste hier een interessant blog, een financieel-economische complotsite die zijn vermogen schat op tussen de 10 en 20 miljard dollar. Het stelt dat Deuss veel weet over het offshore bankwezen waar triljoenen door heen rollen in de hoop dat die verscholen blijven voor de fiscus of voor wie dan ook. De mensen die dat geld laten rollen zijn niet zelden van die types die televisiedetectives als ‘24’ bevolken.

Then again, these latter clowns are probably hoping the smart money will simply whack Deuss, preferably to make it look like an accident or health problem.

Deuss heeft goede vrienden in Rusland die volgens anonieme Amerikaanse oliehandelaren in NRC Handelsblad hem in de jaren negentig inzette om de opkomst van de Kazachse olieindustrie te belemmeren. Deuss piepelde energiereus Chevron en hield de Kazachen jarenlang aan het lijntje, waarmee hij Moskou een groot plezier zou hebben gedaan.

Dit zijn natuurlijk wel het type vrienden dat liever niet ziet dat de Nederlandse politie al drie maanden op hem aan het inpraten is. Kleintje Muurkrant dropt wat namen van Russische en Deense kennissen van Deuss in de überhautefinance. Ook geen lieverdjes naar het schijnt:

Onze Johnnyboy (…) heeft dus niet alleen te vrezen voor eenzelfde lot als zijn Yukos-associé Stephen Curtis, maar ook voor een preventieve maatregel van de zijde van vriend Reiman. Want Deusemans weet gewoon te veel. Maar hé, wie met Ruski’s omgaat wordt ermee besmet. Of je nou aan de sushi zit of naar Arsenal zit te loeren.

Meer Deuss:
John Deuss zet zeiljacht Fleurtje te koop
De Gooise verstoteling (pdf)
John Deuss blijft olievelden verkopen
Tegenvallende fraude van John Deuss

 

 

Lees ook:Miljardair Deuss gevonden en opgepakt op Bermuda
Lees ook:Ook Nederlanders bankierden bij Deuss
Lees ook:John Deuss in beroep tegen uitlevering
Lees ook:Zakenman John Deuss spoorloos na arrestatiebevel
Lees ook:Gasproductie Rusland kan wel eens pieken

Eén reactie op “John Deuss zou kampen met hoog threatlevel

  1. henk

    Zeurpiet. Die paar foto’s die er van hem zijn, zijn al 100 keer geplaatst

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.