De prijzen van voedsel stijgen wereldwijd sneller dan ooit de afgelopen 30 jaar. En dat komt mede door de toenemende vraag naar biobrandstof. Andere redenen zijn klimaatverandering en toenemende welvaart in opkomende economieën.
Zo meldt de Financial Times. De voedselprijzen stegen in de Verenigde Staten en China rond de 7%. In de Eurozone bleef het beperkt tot 2,5%, maar dat is wel hoger dan de inflatie.
Meer bio:
Der Spiegel: broeikaseffect niet zo erg
Soedanese official waarschuwt voor Nigeriaanse toestanden
Lees ook:Eerste kop rolt in Amerikaanse corruptie-crackdown te Nigeria
Lees ook:Opstand tegen Barack Obama
Lees ook:Chinezen op jacht naar zandolie in Madagaskar
Lees ook:Olierebellen Nigeria waarschuwen China met bom
Lees ook:China wil vrijhandelszone in Nigeria
Stoppen met vlees eten.
Spaart weer 400% uit want het kost 4x zoveel een dier te voeden dan wat je eruit haalt. Weer meer ruimte voor eten…
Maar is vlees niet efficienter, qua vulling en voedingswaarde? Zonder vlees eet je weer vier keer zoveel plantaardige producten, toch? Maakt weinig uit volgens mij. Heel veel veevoer wordt tegenwoordig gemaakt van gekweekte vis, dus belast het systeem verder weinig.