Piraten zijn de nieuwe terroristen

Ter vermaak en in afwachting van kredietcrisis-, Aegon- en ING-nieuws een verhaal over piraten, want die zijn ook weer heel gevaarlijk tegenwoordig. Met name tussen de hoorn van Afrika en Jemen zijn Somalische piraten actief. 

 

Het fenomeen is ondertussen al een ‘miljoenenbusiness'. Wellicht interessant voor de aan financiëel aan banden gelegde bankiers: de mannen op de grote vaart krijgen tegenwoordig bonussen als ze via de het Suezkanaal naar de Indische Oceaan durven te varen.

Dat kan natuurlijk niet langer doorgaan. Niet alleen varen marinefregatten van over de hele westerse wereld nu richting de stranden van Somalië, ook Blackwater, u weet wel, die schietgrage huurlingenmilitie van christelijk-rechts-Amerika, is druk bezig met het rekruteren van nieuwe krachten om orde op zaken te stellen.

De piraten komen vooral uit de autonome regio Puntland in het noorden van Somalië, dat een nog grotere anarchie schijnt te zijn dan de rest van het land.

 

Lees ook:Huurlingen gezocht voor op zee tegen piraten
Lees ook:Piraten onderscheppen gigantische olietanker
Lees ook:Nederland wil parttime werken
Lees ook:Hekken om De Nederlandsche Bank door ING
Lees ook:Brinkhorsts plan voor wereldvrede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.