Rookverbod redt horecatycoon Sjoerd Kooistra

Cafémogel Sjoerd Kooistra ziet het rookverbod wel zitten. Net als 60% van de grote horeca-ondernemers in Nederland, aldus een enqûete. Kooistra wil geen gerook in zijn kroegen meer omdat het 'vreselijk slecht voor de gezondheid is'. Zijn leverancier van automaten vermoedde iets anders.

 

Die verklaarde eerder dat Kooistra van hem af wilde vanwege een conflict. 'Niks ontmoedigingsbeleid', aldus sigerettenautomatenhandelaar Henk Mertens.

Kooistra, die alcohol noch tabak nuttigt, had een deel van zijn kroegen aan de Groningense Grote Markt al rookvrij gemaakt. Daar kwam hij later op terug, omdat het geen succes was. ‘Je moet er mee leren omgaan’, stelt Kooistra nu in vakblad Misset.

Van de honderd grootste horecabedrijven van Nederland is 64 procent voorstander van een snelle invoering van een rookverbod in de horeca. 14 procent is neutraal of zegt het niet te weten en 21 procent is tegen.

Meer Kooistra: 
Hoger beroep over Sjoerd Kooistra’s linke neefje
Pachters van Sjoerd Kooistra de cel in

Lees ook:Kooistra: rookverbod goed voor saneren horeca
Lees ook:Proef rookvrije Kooistra-cafés mislukt
Lees ook:Sjoerd Kooistra laat zich niet wegjagen uit Amsterdam
Lees ook:Pachter Kooistra moet 24.000 biertjes lozen
Lees ook:Horecakeizer Kooistra komt met nieuwe methode

6 reacties op “Rookverbod redt horecatycoon Sjoerd Kooistra

  1. Francois Geelen

    Hoi,
    Fijn, dan hoef ik niet de rook van een ander te inhaleren. Het is alleeb wel erg vreemd dat er zo’n ophef over wordt gemaakt. Ik laat toch ook geen scheten in de neus van een ander? Bovendien krijg je daar geen kanker van.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bram Guchelaar

    Nou Francois,

    Ik rook zelf en ik snap wel dat je geen zin heb mijn rook in te ademen. Toch vindt ik het rookverbod in kroegen te ver gaan (in een restaurant, ok) roken hoort bij cafés. Hoe denk je dat bruine cafés aan hun kleur komen? Toch zou ik je willen vragen om geen scheten meer te snuiven want alleeB op die maniewr krijg je een rookverboB.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans

    Ach, kijk eens aan. Die gekke Francois Geelen heeft hier ook gereageerd. Hij noemt zijn nieuwe partij in oprichting (V&V vertroeteling vreemdelingen) sociaal en vooruitstrevend.
    Deze mafketel is heel erg multi culti, hij wil dat er nog meer niet-westerse allochtonen naar Nederland komen, terwijl deze al veel te veel criminaliteit en andere overlast veroorzaken. Zelf zit meneer veilig in zijn kapitale villa in Zuid Duitsland in een blanke omgeving.

    Maar pas op! Meneer is een libertariër. Hij probeert met zijn knuffelgedrag op niet-westerse allochtonen linkse kiezers te trekken. Op het gebied van de multiculturele samenleving is hij extreem links en wil hij meer en meer kleurlingen in ons land hebben. Op het economische vlak is meneer echter extreem rechts. Zo vindt hij belasting diefstal en wil hier eigenlijk van af. Natuurlijk komt dit alleen ten goede aan de rijken, die betalen immers in verhouding het meeste belasting. Als er geen belasting meer wordt betaald dan zijn de minder kapitaalkrachtige daar de dupe van. Vele voorzieningen zijn dan voor hen niet meer te betalen, denk aan goede scholing, de gezondheidszorg, uitkeringen etc.

    Zijn ideeën leiden tot een hele rijke en een hele arme klasse!!

    Op zijn weblog van de V&V (vertroeteling vreemdelingen) loopt hij de godganse tijd Geert Wilders en Rita Verdonk af te zeiken. Op deze manier probeert hij hen te demoniseren en iederéén weet waartoe dat bij Pim Fortuyn heeft geleid. Door mensen zoals hem lopen politici als Geert Wilder en Rita Verdonk gevaar! Zelf zit hij heel laf in Zuid Duitsland zodat hem niets kan overkomen.

    Eigenlijk zouden jullie eens op de site van deze kneus moeten kijken (V&V vertroeteling vreemdelingen). Op deze site staan filmpjes waarin ze hun verhaal vertellen. Gelijk valt op wat voor een sukkels het eigenlijk zijn!

    “Ik laat toch ook geen scheten in de neus van een ander?”

    Nou, op dat klote weblog van je zit je anders wel de hele tijd over Geert Wilders, Rita Verdonk en eigenlijk alle oorspronkelijke Nederlanders heen te schijten met je multi culti praat.

    Eigenlijk zou ik best wel eens een dikke scheet voor die rotkop van je willen laten!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Henk

    Hans, je begrijpt het niet. Libertariers zijn niet ‘extreem links’ als het gaat om ‘kleurlingen’, libertariers zijn per definitie voor immigratie omdat dat de arbeidsmarkt soepel houdt en zodoende ten goede komt aan economie. Daarom was George W. Bush bijvoorbeeld heel lang tegen het sluiten van de grens met Mexico.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans

    @Henk

    Libertarisme is een ideologie voor rijken en werkgevers. Een libertariër ziet er voordeel in om veel migranten aan te trekken. Op deze manier hebben ze een onbeperkte keuze uit arbeidskrachten. Op deze manier willen ze bereiken dat ze hun personeel beter onder de duim hebben en dat ze niet zo “veeleisend” zijn. Ze willen een werknemer er gewoon uit kunnen trappen wanneer zij dat willen, daarom zijn ze een voorstander van veel migranten.

    Pas maar op, het libertarisme is een achterbakse ideologie. Het is een ideologie voor de happy few.

      /   Beantwoorden  / 
  6. John Knappers

    Weet je wat ik zo raar vind. Dat de overheid zich wel mag bemoeien met het roken in de horeca, maar dat een longarts zich niet mag bemoeien met het gegeven of een zwaar longpatient blijft roken.
    Denk hier eens over na. Dat is toch net zo krom als dat hele rookverbod zelf.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.