Beleggingstip Ministerie Economische Zaken: Soedan

“De tijger van de Afrikaanse economieën”, aldus het agentschap EVD van het ministerie van Economische Zaken over het fijne land Soedan. Terwijl in de Verenigde Staten en Engeland acties zijn begonnen om investeren in Soedan te ontmoedigen. 

 

Dat vanwege de grootschalige financiële en morele steun van Khartoum aan Arabische milities die huishouden in Darfoer en Tsjaad. PvdA-Kamerlid Martijn van Dam stelde kamervragen naar aanleiding van de aanprijzing van de economische tijger Soedan. Hij vindt ook dat pensioenfondsen ABP en PGGM moeten stoppen met beleggen in Indiase en Chinese oliebedrijven, waar het regime veel geld aan verdient.

Hij vindt daarmee iets anders dan zijn partijgenoot Jan Pronk, voormalig VN-gezant voor Darfoer. “Op die manier zit dan overal een luchtje aan,” zei hij tegen RTL Z. Wel zouden grote beleggers hun aandeelhoudersinvloed moeten aanwenden om met de Chinese en Indiase bedrijven in gesprek te gaan over hun rol in Soedan.

En Trafigura, het bedrijf waar altijd slecht nieuws over is, draagt via handel bij aan de genocide in Darfoer, stelt kamerlid Van Dam.

Weer problemen voor Trafigura, nu op Jamaica
Europarlement waarschuwt voor wateroorlog
ABN Amro – LaSalle: Bank of America verdient straf

Lees ook:Ministerie van Economische Zaken stopt met aanprijzen Soedan
Lees ook:Pensioenfonds als hedge fonds genocide bestrijden
Lees ook:Chinese leider Hu op olie-safari in Afrika
Lees ook:Soedanese official waarschuwt voor Nigeriaanse toestanden
Lees ook:Weer problemen voor Trafigura, nu op Jamaica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.