Ahold: Moberg op het matje bij Harry Mens

Toch vreemd dat de Ahold-topman die Amsterdam-Zuid verlaat uit ‘veiligheidsoverwegingen’ vanwege liquidaties en ontvoeringen in deze buurt, uitgerekend in het programma van Harry Mens gaat zitten. Met Pim Fortuyn en Willem Endstra liep het spoedig slecht af na een optreden in Business Class.

Het waren vooral de liquidaties op Endstra en advocaat Evert Hingst, en de ontvoering van Claudia Melchers, om te verhuizen naar een ander deel van Amsterdam.
Het meest interessante van het gesprek (op 46 minuten) was nog wel dat Moberg drie weken geleden zelf aandelen Ahold heeft gekocht. Hoeveel vroeg Mens helaas niet. De voormalige handbalcoach Moberg praatte wat over het IT-systeem en de heropbouw van US Foodservice. Hij is ‘uitermate tevreden’ over zijn verdiensten voor Ahold. Van opstappen is dan ook geen sprake en Ahold moet niet worden opgedeeld. Dat doelstellingen uit 2003 niet zijn gehaald kwam door marktomstandigheden. Ahold zal eerder weer op overnamepad gaan dan dat het wordt overgenomen door Tesco. Over politiek praat hij uit principe niet.

Meer Ahold:
Baas Anders Moberg van Ahold geeft (geen) uitleg
Ahold: Koning Cees van der Hoeven doorgelicht
Ahold vs Enron

Lees ook:Baas Anders Moberg van Ahold geeft (geen) uitleg
Lees ook:Wel echte straf voor topman Laurus
Lees ook:Milde straffen voor oud-bestuurders Ahold
Lees ook:Het is gedaan met de stijgende beurskoersen
Lees ook:Holleeder: Endstra tapes online; Kroes in het nauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.