Wikipedia sluit controversiële artikelen

De online encyclopedie Wikipedia, waarin internetters zelf de artikelen kunnen aanmaken en wijzigen, heeft een concessie gedaan aan het open karakter. Enkele ingangen zijn ‘op slot’ gezet omdat er ruzie over ontstond of vandalisme plaats vond.

De New York Times ontdekte 82 gesloten lemma’s, over Albert Einstein, mensenrechten in China en Christina Aguilera. 179 andere ingangen zijn gedeeltelijk geblokkeerd.
Het is niet voor het eerst dat Wikipedia problemen heeft met gebruikers, eerder werd het Amerikaanse parlement geblokt door Wiki, omdat medewerkers van politici de teksten manipuleerden.
De oprichter van Wiki heeft ook gezegd dat de democratische online encyclopedie niet geschikt is voor wetenschappers en studenten. Eerder schreef Nature dat Wikipedia niet onder deed voor de gerenommeerde Britannica.

Meer internet:
Europeanen vinden EU in Straatsburg geen probleem
Google gooit zoekgegevens landen op straat

Lees ook:Nigeriaans losgeld voor Osama
Lees ook:Onderzoek VROM naar gifschip Ivoorkust online
Lees ook:Colofon
Lees ook:De politici hebben het gedaan
Lees ook:Inval en spectaculaire arrestaties bij Dauphine vanwege oplichting

Eén reactie op “Wikipedia sluit controversiële artikelen

  1. herman

    ik ben wel benieuwd waarom die wiki van christina is dichtgegooid. nergens lees je wat daar werd opgeschreven, alleen de suggestie wordt gewekt dat het met avontuurtjes tussen de lakens te maken zou hebben

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.