Grote politieke invloed van Fentener van Vlissingen

Volgende week verschijnt de biografie over Frederik Henderik Fentener van Vlissingen van Arie van der Zwan. Het boek beschrijft ‘de wording van een man, een familiedynastie en een bedrijfsimperium dat nog steeds bestaat’.

Frederik Henderik Fentener van Vlissingen was de man die corporate Nederland op de kaart zette in de politiek, beschrijft Van der Zwan. Van Vlissingen bleek een meester in het beïnvloeden van de politiek, zodat regels gunstig uitpakten voor grote bedrijven zoals zijn Steenkolen Handelsvereniging SHV. Nu niet meer in steenkool, maar nog steeds één van de grootste niet-beursgenoteerde bedrijven ter wereld.

In de Rode Hoed in Amsterdam is volgende week een minisymposium over Fentener van Vlissingen, met naast de biograaf oud-beleggingsdirecteur Jaap van Duijn van Robeco en journalist en schrijver Harry van Wijnen als sprekers.

Meer Fentener van Vlissingen:
Fentener van Vlissingen hielp foute bedrijven in WO2
Morris Tabaksblat is ziek

Paul Fentener van Vlissingen overleden
Vrouwen aan de top van de Quote 500

Lees ook:Morris Tabaksblat is ziek
Lees ook:Fentener van Vlissingen hielp foute bedrijven in WO2
Lees ook:Paul Fentener van Vlissingen overleden
Lees ook:Fentener van Vlissingen en Ralph Sonnenberg; Quote 500 in Bernard Madoff
Lees ook:Topbestuurders zijn niet schaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.