Ter Horst: Overal in Nederland politieke Sinterklazen

Volgens minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken komt vriendjespolitiek in Nederland op grote schaal voor. ‘En echt niet alleen in Limburg, en echt niet alleen in gemeentes waar het CDA aan de macht is’, zei ze tijdens een spoeddebat over de Limburgse Sinterklaas-affaire. Bizniz.Blog volgde het live, zodat u het makkelijk terug kunt lezen.

De Tweede Kamer vergaderde vanmiddag in een spoeddebat over de Sinterklaas-affaire in Echt-Susteren. Die affaire en een onthulling over een gunst van een bouwbedrijf kostte vanmiddag gedeputeerde Herman Vrehen de kop. Hij zegt net als CDA-collega Pustjens niets fout te hebben gedaan, maar stapt toch op omdat zijn positie onhoudbaar is geworden. Hij spreekt zelfs van een ‘gestuurd proces’.

Hier de LIVE-verslaggeving van het Kamerdebat, een primeur op Blog.nl.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat Ter Horst het achteraf legaliseren van de Sinterklaascadeautjes van de coalitiepartijen vernietigt, de minister zelf zegt dat dat niet kan, omdat de door Jo Verheesen en Peter Pustjens getekende cheques al zijn goedgekeurd door de gemeenteraad. Stemming is vanavond, meer lezen kan hier. Dagblad De Limburger heeft inmiddels een dossier van recent in opspraak geraakte CDA’ers.

Lees ook:Waarom een spoeddebat over Sinterklaas-affaire nodig is
Lees ook:Vriendjespolitiek in Limburg: géén corruptie!
Lees ook:WK Voetbal: Cruijff geeft Verdonk de schuld (video)
Lees ook:Blog.nl bestaat een jaar
Lees ook:Koningin Juliana liep aan leiband Greet Hofmans

4 reacties op “Ter Horst: Overal in Nederland politieke Sinterklazen

 1. timo

  De titel van dit onderwerp stelt dat er geen sprake is van corruptie. ALs er door een rechter bepaald wordt dat hier wel sprake is van corruptie,heeft dit dan consequenties?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan-Willem

  Da´s een lastige, los van de straf die een rechter oplegt vanwege corruptie moet de politiek daarvoor zorgdragen

    /   Beantwoorden  / 
 3. timo

  op 23 febr. 2009 wordt door de burgemeester van Echt op de tv op de zender L1 teletex gesteld dat iedereen schuld is aan de sinterklaasaffaire ( ook de oppositie) en dat hij denkt dat een cultuurverandering minstens 1000 dagen zal duren. Dus dat kan ook 10000000 dagen zijn. Je kunt je afvragen of zo’n burgervader correcte uitspraken doet en of hij voor deze zware taak capabel genoeg is.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan-Willem

  Pfoe, de schuldvraag lijkt me een sociologisch onderzoek waardig. Ik lees het boek wel :) Is iedereen daar al uitgecarnavald? De rekening kan naar ´t stadhuis ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.