Massale belangstelling voor val kabinet

Kabinet gevallen over kwestie Ayaan Hirsi Ali en VerdonkOok het tweede kabinet-Balkenende is niet meer. De kwestie over het al dan niet Nederlander zijn van Ayaan Hirsi Ali en de starre opstelling van minister Rita Verdonk hierin, heeft de regering de kop gekost.

Bij twee dagen gebrek aan WK voetbal rook de politiek haar kans. Hoogste tijd voor een kabinetscrisis. Grote delen van televisiekijkend Nederland zaten donderdagavond voor de televisie om de val van het kabinet live te bekijken. Woensdag zaten er al 640.000 kijkers voor de tv, bijna anderhalf keer zoveel als Villa BvD am Titisee gemiddeld trok.

Opvallend donderdagavond was dat niet de nieuwe D66-voorman Alexander Pechtold, maar Laurens-Jan Brinkhorst de verklaring voorlas waarin de bewindslieden van D66 hun ontslag aankondigden. Natuurlijk is Brinkhorst vice-premier, maar electoraal gezien was deze actie uiterst onhandig. Zeker omdat Pechtold achter LJ achter het spreekgestoelte stond alsof hij een zielige brugpieper was. Bij het weglopen botsten de twee pardoes tegen een wankele Jan Peter Balkenende aan.

De belangstelling voor de val van het kabinet was groot. Zo bekeken de klanten van coffeeshop Dr. Anders in Groningen de val rechtstreeks op een groot doek. Dat kwam op deze voetballoze donderdag onverwacht goed van pas. De imagoschade die ons land opliep door de wereldberoemde Ayaan Hirsi Ali weg te sturen, is er alleen niet mee verdwenen.

Meer Verdonk en Hirsi Ali:
Debat Ayaan lost kabinet wel en imagoschade niet op
WK Voetbal: Cruijff geeft Verdonk de schuld (video)
Unilever-topman: grote reputatieschade door Hirsi Ali
Vertrek Ayaan Hirsi Ali is slecht voor zaken

Meer nieuws:
China verdedigt Afrikaanse olie-safari
Google en Skype ontketenen wifi-revolutie
Raketten zijn goede zaken voor Noord Korea

Lees ook:Debat Ayaan lost kabinet wel en imagoschade niet op
Lees ook:WK Voetbal: Cruijff geeft Verdonk de schuld (video)
Lees ook:Haagse grote schoonmaak: RTL moet zender inleveren
Lees ook:Dossier WK voetbal 2006
Lees ook:Vertrek Ayaan Hirsi Ali is slecht voor zaken

Eén reactie op “Massale belangstelling voor val kabinet

  1. Bart

    Leuk verhaal, Jan Willem. Natuurlijk had de VVD minister Verdonk de bons moeten geven, maar deze minister heeft haar partij in een wurggreep. Ze is een geweldige stemmentrekker en daarom blijven ze dit kutwijf en deze brokkenpiloot (uitlatingen van prominente VVDers) de hand boven het hoofd houden, omdat ze anders naar de partij van Pastors overloopt. Dit feit wordt angstvallig verzwegen. Politici draaien nogal eens om de hete brij heen en zeggen zelden wat ze werkelijk menen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.