Midden Oosten: warme en koude oorlog in Libanon

Een Pakistaanse generaal voorspelt dat de VS in oktober Syrië binnenvalt. De Russen gaan dat voorkomen. Die werken aan een marinebasis aan de Syrische Middellandse Zeekust. Moskou zou nu ook de inmiddels gemobiliseerde Syriërs gaan bewapenen vanwege de oorlog in Libanon.

Want de Amerikanen vallen binnenkort aan, denkt een Pakistaanse generaal. Hij voorspelt dat Washington in oktober troepen stuurt richting Syrië en Iran. De Syriërs zijn ondertussen al gemobiliseerd, omdat ook Israël aan de deur klopt, alhoewel de Israëli’s zeggen er alles aan te doen om te trachten Syrië niet in de strijd te betrekken.

Of het nou zo voor de hand ligt dat de VS Syrië binnenvallen is zeer discutabel. Maar mocht het gebeuren, dan kunnen de Russen het schudden aan de Middellandse Zeekust, zeker als Libanon lang onder de invloedssfeer van Israël blijft. De Russen hebben het wel gehad met de buitenlandpolitiek van Washington. Het leverde al veel wapens aan Syrië, maar zou nu ook hebben besloten om de Syrische luchtdefensie, tankdivisie en grondtroepen te moderniseren, aldus de Russische krant Kommersant.

Foto: Portret van de Syrische president Bashar Assad in de Romeins-Byzantijnse ruïnestad Palmera in het zuiden van Syrië. ©

Meer Midden Oosten:
Midden Oosten: TV-zenders voorzien lange oorlog
Midden Oosten: Shell schiet Iran te hulp
Oppositie werkt nog steeds aan ‘regime change’ Syrië

Meer investeringen dan ooit in Syrië
Moord Hariri: al Qaeda of ook Holleeder

Meer Rusland:
Rusland verdient goud aan wapenhandel

Lees ook:Russische wapens niet goed genoeg voor Syrië
Lees ook:Syrië als Ruslands springplank in koude oorlog
Lees ook:Midden Oosten: ambassadeur blijft in Syrië
Lees ook:Midden Oosten: TV-zenders voorzien lange oorlog
Lees ook:Medaille voor Nederlandse ambassadeur Syrië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.