Volvo Ocean Race langzaam op boten met designfout

‘Ik ga het zachtejes aan doen op de Noordzee,’ zei schipper Paul Cayard van zeilteam Pirates of the Carabean tegen Nieuwe Revu. In een artikel in het nummer dat nu in de winkel ligt vertelt Cayard over de woeste etappe over de Atlantische Oceaan, en over de schepen die niet geschikt zijn voor zo’n situatie.

Zachtjes aan doen de schepen het zeker op het moment. Door een gebrek aan wind gaan de zeilboten extreem langzaam op het moment. Cayard bevestigt in Revu dat enkele schepen die meevaren in de zeilrace rond de wereld Volvo Ocean Race die zijn gebouwd door botenbouwer Bruce Farr, waaronder het gezonken schip van team Movistar en de boot van team Pirates of the Carebean, een designfout of een constructiefout bevatten. Verder vertelde hij: “De schippers, zoals ik, zijn verantwoordelijk, niet de organisator of de sponsor. Ik zal het dok niet verlaten als ik twijfel aan de boten. Maar ik kan niet alles voorzien. Er zijn risico’s: je kan zinken, je kan doodgaan.” Koop de Nieuwe Revu voor slechts 2,40 eu voor meer.
Nu gaat het heel anders dan de vorige etape op de Atlantische Oceaan door het gebrek aan wind. De schepen zouden afgelopen woensdag al aankomen, maar dat wordt dit weekend is de verwachting. Dj Tiësto komt ook, dus er worden een hoop bezoekers verwacht.

Meer sport:
WK Voetbal is bieroorlog
Deelnemer: zeilschepen in Ocean Race zijn onveilig

Lees ook:Deelnemer: zeilschepen in Ocean Race zijn onveilig
Lees ook:Laat ABN Amro bloeden voor Ocean Race debacle
Lees ook:Spyker koopt met formule 1-team een maffiatoko
Lees ook:Strandtenten Kijkduin verslaan die van Scheveningen
Lees ook:Gifschip Ivoorkust: Mysterieuze oliehandel Trafigura

4 reacties op “Volvo Ocean Race langzaam op boten met designfout

  1. Ronald Koelink

    Hi Henk,
    Je schrijft over de 4 door Bruce Farr ontworpen boten die allen een designfout beschikken,
    Naar mijn mening zit die ontwerpfout vooral op de 3 boten die beschikken over een zwenkkiel systeem van de firma ‘Marine and Hydraulics’.
    In maart heb ik in de newsgroup nl.sport.varen hier iets over geschreven. Zie http://tinyurl.com/k8qy7

    Overigens, naast het bekijken van de V70′s in de Veerhaven is er in Rotterdam nog veel meer leuks te beleven. Bekijk bijvoorbeeld de zeilwedstrijden met de spectaculaire Extreme 40 catamarans (http://www.volvoextreme40.org/) of neem plaats in de ABN AMRO V70 simulator. Kan je zelf ervaren hoe het er in de zuidelijke oceaan aan toe kan gaan.

    Groet, Ronald

      /   Beantwoorden  / 
  2. Henk

    Zou kunnen van die kiel. Hij had niet echt zin om op de details in te gaan. ‘De movistar ligt op de bodem van de oceaan dus we zullen nooit weten wat er precies mis is gegaan’. zei hij ongeveer. Zijn die simulatoren een beetje veilig? :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ronald Koelink

    Tja, of die simulator veilig is?
    In ieder geval nat.
    Zelf uitbroberen, wordt je ervaringsdeskundige ….

    Groet, Ronald

      /   Beantwoorden  / 
  4. Henk

    In de NRC gisteren nog een goede column over de Volvorace. Gaat ook over de kielen. In het opiniekatern, kan t op internet niet vinden helaas.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.