John en Linda de Mol dissen media en Telefónica

“My god”, zegt Jeroen Pauw schrikkend. “U kunt sms-en”, horen we vervolgens John de Mol roepen. Pauw nam afscheid van het programma Met het oog op morgen, en kreeg als
verrassing John én Linda de Mol gevoerd. Een lang interview met veel interessante trivia.

Zo moet voorjaar 2007 Talpa 2 van start gaan. De Nederlandse zenders van SBS kopen zou volgens De Mol ‘strategisch kunnen, maar is niet noodzakelijk’.
De De Mols vinden dat ‘de media’ van Talpa in de aanloopfase een groter item hebben gemaakt dan het was, om het vervolgens af te schieten met de dooddoener dat De Mol het met veel bombarie in de markt heeft gezet en nu toch niet werkt. Gelukkig ligt hij niet wakker van al dat kinderachtige gedoe. Het laatste half jaar was goed voor John de Mol, ook zakelijk, vindt hij. Maar dat kan natuurlijk ook door zijn goede beleggingen komen.
Linda klaagt over Fons van Westerloo, die net deed alsof Talpa de Goliath was waartegen RTL moest strijden, terwijl het natuurlijk andersom is.
John geeft Telefónica nog een veeg uit de pan. ‘Dat Telefónica astronomisch veel betaalde voor Endemol was geluk.’ Maar John de Mol heeft spijt van de deal die hem miljardair maakte. ‘We zijn van geluk onder de trein gekomen. Ik zou nog vijf jaar bij Endemol blijven. Maar de baas waarmee ik de deal sloot werd na drie maanden ontslagen. Ik kreeg ineens een baas uit de sigarenhandel boven me. Die begreep onze business niet zo goed. Ik ga nooit meer werken in bedrijf dat niet van mij is.’
Het is niet zo dat De Mol Talpa als een potentaat regeert, zoals de Volkskrant suggereerde. ‘Ik heb absoluut niet alleen maar ja-knikkers om mij heen.’ Als de medewerkers hun mening maar goed onderbouwen, dan mogen ze best een kritische noot laten klinken.
John de Mol belegt niet het vermogen van Linda, ze heeft daar een ander mannetje voor. Volgens John de Mol is de houdbaarheid van een blonde precentatrice beperkt, tenzij ze zich weet te vernieuwen. (Zoals Linda). 50 Jaar is wel de grens, vreest Linda zelf. ‘Televisie is streng’.
John rookt nog steeds.
En nog veel meer hier. (Fragment in mp3 hier).

Meer media:
WK Voetbal: De Haan en The Hunter redden Villa BvD
Bizniz tv: zelfs Iran dist Syrië

Lees ook:Durfkapitaal piepelt Big Brother-bedenker De Mol
Lees ook:John de Mol presenteert nieuw aanvalsplan Talpa
Lees ook:Big Brother online: fansites verneuken Talpa
Lees ook:Talpa snapt er echt nog niets van
Lees ook:John de Mol koopt nieuw Endemol bij elkaar

3 reacties op “John en Linda de Mol dissen media en Telefónica

  1. Cheyenne

    Linda moet lekker doorgaan met presenteren en acteren. Meid je bent nog lang niet overdatum!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sarge

    Ben alleen wel benieuwd wat de lange termijneffecten van zo veel botox zijn. Botox is immers toch een gif. Aan Linda kunnen de effecten leuk gaan bijhouden de komende jaren.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henk

    Ja dat is nog vrij experimenteel he. Soms moet je offers brengen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.