Holleeder update: lekkende agent ontmaskerd

Het lek is boven! Maar liefst 10 jaar speurwerk had de Amsterdamse politie daarvoor nodig, zolang was de agent die justitie nu op de korrel heeft al plat, meldt NSE. Het zou de agent zijn die ook de roemruchte dodenlijst van de Criminele Inlichtingendienst heeft laten doorsijpelen naar media (zie dit en dit).

Ook interessant zijn wat aantekeningen (op ca. 40 minuten) van VN-medewerker Harry Lensink bij de scoops die voortvloeien uit stenenschuiver Willem Endstra’s memoires.
Niet alles wat dit vermeende slachtoffer van Willem Holleeder zei tegen
de politie of schreef in zijn dagboek klopt. Het plan tot de ontvoering
van Johny de Mol bijvoorbeeld is onzin gebleken.

NSE meldt het in een persbericht:
‘Justitie vermoedt dat er ruim tien jaar lang vertrouwelijke recherche- informatie is gelekt naar het criminele milieu. De Amsterdamse rechercheur die sinds januari dit jaar vastzit omdat hij vertrouwelijke informatie zou hebben doorgespeeld aan de Hells Angels, heeft volgens justitie al sinds 1995 informatie over lopende politieonderzoeken naar buiten gebracht. Onder de informatie bevond zich onder meer dodenlijsten van de Criminele Inlichtingen Eenheid.

De Amsterdamse rechercheur Jaques K. werd afgelopen januari aangehouden omdat hij de Hells Angels in oktober 2005 van tevoren heeft gewaarschuwd over aanstaande invallen in hun clubhuizen. Volgens justitie heeft de rechercheur nog veel meer geheime informatie aan de onderwereld verklapt, zoals het onderzoek van de Criminele Inlichtingen Eenheid naar de liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

In dat dossier staan allerlei theorieën over de moord op criminelen Jan Femer en Sam Klepper in 2000. Ook bevinden zich zogenaamde ‘dodenlijsten’ tussen de stukken. Daarin wordt onder andere de moord op vastgoedmagnaat Willem Endstra aangekondigd.

Justitie zegt dat Jaques K. maar liefst tien jaar corrupt is geweest. Dit heeft zijn advocaat, Cees Dekker, aan NSE nieuws bevestigd. Aan wie hij allemaal gelekt heeft is niet duidelijk. Bekend is dat de rechercheur zich in het verleden heeft bezig gehouden met onderzoek naar de groepering rondom Mink K. Deze topcrimineel zit momenteel een gevangenisstraf uit vanwege een enorme wapenvondst in Amsterdam.’

Zie ook:
Endstra: Holleeder liet 25 criminelen liquideren
Zalm: achterstand met fraudedossiers

Lees ook:Holleeder en Endstra laten kassa’s rinkelen
Lees ook:Moord Hariri: al Qaeda of ook Holleeder
Lees ook:Holleeder: Peter R. de Vries noemt Endstra leugenaar
Lees ook:Holleeder achter aanslag op Quote en oorlog Liberia
Lees ook:Vrind Neelie Kroes deed zaken met topcriminelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.