IJsland gebombardeerd tot pariastaat door Icesave

IJsland is definitief uitgeroepen tot parialand. Engeland heeft al anti-terreurmaatregelen ingezet om wat geld terug te halen van de IJslandsers. De Russen zouden ondertussen hun kans schoon zien om IJsland en andere Europese landen te ‘verfinlandiseren'.

 

Londen heeft met wetgeving ingevoerd vlak na 9-11 beslag weten te leggen op financiële tegoeden van Landsbanki, moeder van Icesave. De premier van IJsland ziet met lede ogen aan hoe de banken in zijn land door Britten en Nederlanders ondertussen worden uitgemaakt voor Vikingrovers. Terecht natuurlijk. In Nova konden we gisteren zien hoe de IJslanders het door West-Europeanen ingelegde geld hebben verjubeld.

De premier van IJsland zegt nu door de starre houding van West-Europa in de armen van Rusland te zijn gedreven. Gevreesd wordt dat de Russen door de bankencrisis nu de kans krijgen Europa te ver-Finlandiseren. Oftewel, monddood en afhankelijk maken.

zie ook: Rabobank geeft Wouter Bos de vinger wegens Icesave

 

Lees ook:Rabobank geeft Wouter Bos de vinger wegens Icesave
Lees ook:Icesave en Fortis, waar was de controle?
Lees ook:Revolutiepoging Rusland; Shell en Exxon de pineut
Lees ook:Geheimzinnige tussenpersoon in gasruzie Rusland en Oekraïne
Lees ook:Midden Oosten: warme en koude oorlog in Libanon

Eén reactie op “IJsland gebombardeerd tot pariastaat door Icesave

  1. Bernadette

    IJsland heeft te lang op de pof geleefd en plukt daar nu de bittere vruchten van. En die zogenaamde “finlandisering”, ik kan er niet mee zitten. Onder de knoet van Poetin en Medvedev kunnen ze zich in ieder geval niet de spatjes permitteren, die ze zich tot nu toe permitteerden!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.