Krantenuitgever PCM verhuist naar Utrecht

Het is toch geestig dat voor de laatste roddels over de grachtengordelkranten Volkskrant, Trouw en NRC je niet meer in kroegen aan het Spui, Museumplein, Weesperzijde of de Jordaan moet zijn, maar in kroegen in straten die Grote Kromme Elleboog of Oude Kijk in ‘t Jatstraat heten. 

 

Want roddels over PCM komen tegenwoordig uit Groningen en Leeuwarden. PCM, de uitgever van NRC, Trouw en de Volkskrant, gaat namelijk binnenkort hoogstwaarschijnlijk samen met de NDC, uitgever van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Volgende week schijnen de zaken naar buiten te worden gebracht, aldus het tegenwoordig relevante geruchtencircuit in het Noorden.

NDC heeft ook in de mindere jaren van de nieuwe eeuw goed gepresteerd, terwijl PCM in de bekende bestuurlijke chaos terecht is gekomen. De NDC lijkt daarom de meeste beenruimte te hebben bij de onderhandelingen. NDC gaat waarschijnlijk de topman leveren, Jan de Roos. NDC is de helft kleiner dan PCM, maar zou 40% van de fusiecombinatie krijgen, aldus de Volkskrant, en niet ontkend door De Roos gisteren tijdens zijn rondje handen schudden in het Muziekgebouw aan het IJ tijdens het ‘Feest van de Journalistiek’. Een dikke premium dus, omdat NDC geen torenhoge schulden heeft of managers die de tent leeg trekken.

Om van die cultuur af te komen zal de gezamelijke PCM/NDC holding dan ook niet aan de Herengracht komen, waar de PCM holding nu kantoor houdt, aldus het Groningse geruchtencircuit, maar in Utrecht. Dat ligt ook wel voor de hand. Geen chique oud grachtenpand waar het ijdele managers in de bol slaat, aanpappen met Angelsaksische grootkapitalisten, zich met geleend geld god zelf wanen en kunnen denken dat ze recht hebben op twee miljoen euro na 8 maanden werken. Daar houden ze in het Noorden niet van. Sowieso vindt men in het Noorden de grachtengordel vervelend en arrogant, het zou niet goed vallen bij veel lezers van het Dagblad en de Leeuwarder als de kranten vanuit de Herengracht worden geringeloord. Dat vraagt om een compromis; niet goed, niet slecht, een bescheiden kantoorpand in Utrecht.

Zie ook:
De NRC naar Leeuwarden

Lees ook:De NRC naar Leeuwarden
Lees ook:Geen krant van RTL maar wel van Marcel Boekhoorn
Lees ook:U2 kiest ook voor belastingparadijs Nederland
Lees ook:Bank van John Deuss gehackt
Lees ook:Ton aan de Stegge rekent af met De Pers – video

3 reacties op “Krantenuitgever PCM verhuist naar Utrecht

  1. Sebe

    Niet goed niet slecht……..
    Utrecht.

    Standplaats der NSB.

    Reeds.

      /   Beantwoorden  / 
  2. raymond

    waar blijft die aankondiging nou? en de pcm-directie zit al lang niet meer aan de herengracht hoor. so much voor de betrouwbaarhied

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henk

    Ja, ze zijn net verhuist naar het INIT-gebouw. Waar de aankondiging blijft weet ik ook niet, het gevaar van premature roddels. Moet maar weer eens naar Grun binnenkort.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.