WK voetbal: Puma steunt Iran en komt met burka

Het Duitse sportmerk Puma presenteerde vandaag de nieuwe shirts van het voetbalelftal van Iran, dat mee doet aan het WK voetbal in Duitsland. Puma sponsort daarnaast ook het vrouwenteam. En aan die tenues zitten nogal wat eisen.

Ook voetballende vrouwen mogen geen haar, blote huid of lichaamscontouren laten zien. Puma heeft nog geen concept prijsgegegeven, zoals van de mannenshirts. De presentatie daarvan vond plaats onder begeleiding van techno, wat zeer zeldzaam is om in het openbaar te horen in Teheran.

Recentere berichten over Iran:
Bizniz tv: zelfs Iran dist Syrië
Democratie door subsidie in Iran

Meer Iran:
Boycot van Nederlandse bedrijven onderweg
Feest in Iran na nucleaire doorbraak

Arabieren willen einde aan Iraanse bezetting

Lees ook:WK voetbal: Ahmadinejad weekt Europa los van VS
Lees ook:Echt lekker skiën kan in Iran
Lees ook:Syrië arresteert nog meer Iraanse Arabieren
Lees ook:Syrië loog tegen VN over Nederlandse vluchteling Iran
Lees ook:Iran stapt over op euro

4 reacties op “WK voetbal: Puma steunt Iran en komt met burka

  1. Sarge

    Wat zullen ze struikelen over die burka’s. Het kan natuurlijk ook een truc zijn, er kunnen immers ook mannen onder die tenten zitten. Winnen ze misschien toch nog wat.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Arash

    HAHAHA, ik lach me dood!
    Vinden jullie dit soms grappig of zo? Ik ben het niet met de standpunten van mensen die zeggen dat er zulke dingen gedragen moeten worden eens maar fuck toch op met jullie “artikel”.
    Misschien dat jullie zulke dingen grappig vinden, maar in Iran is er echt sprake van ONDERDRUKKING hoor dus niemand draagt die dingen uit eigen wil ;)

    Persian Power 4 Life!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henk

    He Arash,
    Gaat het weer een beetje? Wat had je op? Dat hier zou worden opgeroepen tot het dragen van burka’s of dat hier de onderdrukking van vrouwen in Iran onder het tapijt wordt geschoven, is nogal overdreven. Sterker, het slaat helemaal nergens op. Probeer eerst even begrijpend te lezen voordat je begint te schelden. Dit is dom.
    Puma gaat inderdaad echt kleding ontwerpen voor het vrouwenelftal van Iran. Het artikel komt van Deutsche Presse-Agentur, een serieus Duits persbureau (klik op het blauwe ‘ook’). Misschien moet je daar gaan klagen, of bij Puma.

      /   Beantwoorden  / 
  4. !!sima!!

    wat is dit jullie mensen zijn echt zieeeeeeeeekkkkkk en jaloersssss en dommmmmm en gekkkkkkkkk!!!! teneerste jullie kunnen niet eens iran uitspreken!!! tentweede ookal zou er zoiets komen AHAHAHHAHAHAHAHA is toch sexyyyyyyyyyyyyyyyy maar komop mensen houd je fantasie een beeeeeeetje in!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.