Slecht beeld teistert Tour de France in Valkenburg


Slechte beeldverbindingen zorgden er vanmiddag voor dat de voorgenomen VVV-promotie van Valkenburg in het water viel. Het slotbeeld van een kerktoren met twee-onder-een-kap woningen deed daar niets aan af.

Driehonderdduizend wielerfans bezochten in de zinderende hitte Zuid-Limburg, waar de Duitser Kessler de derde etappe van de Tour de France won. Hij bleef op de Cauberg het jagende peloton met onder meer Michael Boogerd voor, in de etappe die begon in Esche sur Alzette. De organisatie in Valkenburg had het dubbele aantal toeschouwers verwacht, maar de mensen bleven weg vanwege de hitte en de files die voorspeld waren.

In de televisieregistratie overheerste ergernis over de slechte beeldkwaliteit. Nu kampt de Tour in de begindagen elk jaar met technische probleempjes, maar de omstandigheden (helder weer, weinig obstakels, geen dichtbeplante bossen) waren idealer dan de storingen in de verbindingen tussen helikopters en motoren deden vermoeden. Regelmatig viel het beeld uit, waardoor wielerfans verstoken bleven van sferische plaatjes van het Limburgse heuvelland.

Deze keer geen mist en regen die roet in het eten gooiden, maar misschien de hitte, of gewoon pech of Franse afgunst. U roept dat Valkenburg moet klagen bij de Societe du Tour de France om geld terug te vragen wegens gedorven inkomsten? Daar zit de Tour niet op te wachten. Immers, zoals Mart Smeets vanavond zal zeggen: de Tour wacht op niemand.

Meer Tour:
Dopingschandaal overheerst komst Tour de France
Lefevre: ‘Tour de France 2006 kost ons sponsors’

Meer sport:
WK Voetbal: Management-by-Klinsmann werkt wel
Volvo Ocean Race langzaam op boten met designfout

Meer schandalen:
Groningers willen zich afscheiden van Nederland
Politie Amsterdam rijdt undercover met taxi mee

Lees ook:Lefevre: ‘Tour de France 2006 kost ons sponsors’
Lees ook:Valkenburg hoopt op goud met Tour de France 2006
Lees ook:Dopingschandaal overheerst komst Tour de France
Lees ook:Mart Smeets onthult ‘omerta’ in tour
Lees ook:T.k.a.: Ferrari Enzo + vrouw (26 jr) voor 1,25 mio eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.