DSM sluit vermeende ‘gif’ fabriek

DSM stopt met de productie van de kunstmatige zoetstof aspartaam. De officiële reden is dat er geen geld meer aan te verdienen valt, maar op de achtergrond sluimert een fanatieke anti-aspartaambeweging.

Een groep van anti-aspartaam activisten, ondermeer te vinden in de kraakbeweging, probeert al jaren tevergeefs de stof te laten verbieden omdat die giftig zou zijn. (Zie bijvoorbeeld dit, dit, dit en dit). Onder die activisten ook medewerkers van Kleintje Muurkrant, u kent ze misschien van de uitgelekte processen verbaal van de Criminele Inlichtingen Eenheid over de penoze.

De joint venture die DSM met een Japans bedrijf had opgericht voor de aspartaamproductie, wordt opgeheven, het bedrijf verdwijnt volledig. Als er toch geen geld aan te verdienen viel, zullen de meeste werknemers al zijn weggesaneerd, zou je denken. Niets is minder waar, er werken gewoon nog elke dag 100 man. Toch een beetje vreemd en onverwachts. Een complotdenker zou gaan vermoeden dat wetenschappers van DSM alsnog iets raars hebben ontdekt. In verband met eventuele claims is het dan wel verstandig de toko volledig op te doeken.

Lees ook:Nederland toch wel belastingparadijs, maar van lijst vanwege Afghanistan?
Lees ook:Shell ‘geen haast’ met heropstarten in Nigeria
Lees ook:42% rendement op aandelen TomTom
Lees ook:Naar iPod luisteren op werk mag wél gratis
Lees ook:Unilever behield aandeelhouderswaarde in WO2

Eén reactie op “DSM sluit vermeende ‘gif’ fabriek

  1. Sebe

    Zoet is niet altijd lekker.
    Een stof die per toeval is ontdekt in de chemische industrie doe je eigenlijk toch niet in de koffie?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.