Beursgang: SNS, Burger King, en run op Bank of China

Nederland is weer een beursfonds rijker bankverzekeraar SNS Reaal. Dezelfde donderdag ging in de VS Burger King publiek. Beide bedrijven haalden ongeveer even veel geld op, ruim 400 miljoen euro. Kinderspel vergeleken bij de beursgang van Bank of China binnenkort in Hong Kong.

Foto: Vlindervormige confetti nadat SNS de eerste notering kreeg. Op de foto proost CFO Joost van der Does de Willebois van Euronext met, rechts van hem, topman Sjoerd van Keulen van SNS Reaal. © bizniz.blog

Burger King en SNS staan in de slagschaduw van de grootste beursgang in 6 jaar, die van Bank of China. Het was een tijdje verboden voor Chinese bedrijven om aandelen uit te geven. Voor deze staan de Chinesen dan ook in de rij. Gezien eerdere beursgangen van Chinese banken verwachten beleggers snel rendement te maken. Sommige Hong Kongers wagen hun hele pensioen er om. “If anyone offers me shares now, even at the top end of the range, I’ll take them all. The IPO is almost a sure win,” zegt een 31-jarige vrouw, die voor drie jaarsalarissen aandelen heeft besteld tegen persbureau Bloomberg. Of ze die krijgt is de vraag. Naar verwachting is het orderboek 50 tot 100 maal overtekend. Het is maar afwachten of dat goed gaat, want uit een eerder uitgebracht maar weer ingetrokken rapport van Ernst & Young zou blijken dat onder Chinese banken nogal wat brandhout zit. Op naar de volgende crash?

Meer beurs:
Het is gedaan met de stijgende beurskoersen
Olie en goud: Canada is place to be
Shell zet nog meer in op zandolie uit steen
Ahold: Moberg op het matje bij Harry Mens
Wat is waar van beursrijmpje ‘Sell in May’

Lees ook:Chinese bank hype op beurs
Lees ook:Boekje open over corruptie bij Bank of China
Lees ook:Voorman familiefonds HAL Holding neemt sabatical
Lees ook:Hong Kong is in crisis toch gezellig
Lees ook:China wil vrijhandelszone in Nigeria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.